Advokaten & Kungen….
Hade en supertrevlig kväll i går med supergod mat.. Vi var där vid 18.00 (alla tider blir ju allt annat än spanska nu med tanke på utegångsförbudet) och tiden bara flög i väg..Efter middagen åkte sällskapsspelet När då då fram och vi spelade i par – eftersom vi inte spelat det tidigare spelade inte T och jag ihop.. Bäst till tio var det och vi hann med två omgångar.. T är väldigt revanschsugen kan jag lova.. så det blir nog spel snart igen 😃

Det blev ett brott mot utegångsförbudet men avståndet är kort och vi åkte bil så vi såg inte till en katt.. Jag har ju mitt recept för medicin (skrivs ut för ett år i taget) så nödlösningen hade varit att vi skulle säga att vi skulle till apoteket.. Dit får man ju ta sig dygnet runt.


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʙʀᴏᴛᴛ….Det slutade inte så roligt för advokaten som smugglade in ”kärleksbrev” från en flickvän till sin klient.. Har det varit två fall? För det jag läste om nyligen handlade ju om att advokaten hade ett förhållande med klienten och polisen beskrev det som ett romansbedrägeri..

Olika fall eller inte så har Advokatsamfundet nu beslutat att hon ska uteslutas.. I samband med att hon fick sparken från uppdraget fick hon dessutom böter på 230 000 kronor så det blev som sagt en tråkig avslutning.. Jag antar att hon kan fortsätta jobba som jurist..


Dᴇ, ᴅᴇᴍ ᴏᴄʜ ᴅᴏᴍ….Jag vet att jag skrivit om det här förut och att jag själv säkert gör fel val men Molly Sandéns nya album Dom ska veta tycker jag inte man kan orda så mycket om.. Men ni ska veta hur många språkpoliser det finns och hur stor förvirringen är.. Läste på Bloggbevakning om det här och en kommentar på Molly Sandéns Instagram citerades:

Är inte dom något man bara säger? Det är väll Dem som är korrekt svenska?”

En sak är iallafall säker.. väl stavas med ett L 😃


Dᴇᴛ ᴅᴀ̈ʀ ᴍᴇᴅ ғᴏᴛᴏʙᴏᴋᴇɴ….Det kommer knappast att bli någon fotobok för 2021 om jag inte skärper till mig.. Mobilen i väskan och där blir den liggande.. trots att jag innan påmint mig själv att komma ihåg att ta kort.. Om och om igen…..


Rᴏʙɪɴsᴏɴ….Det blev inget Robinson igår när vi kom hem men däremot i dag.. Jag undrar hur många det är som är oroliga för att bli utröstade.. Många.. Det känns som om det är så i större utsträckning i år men det beror nog till stor del på de två utmanarna som kommit in i lägret..


Hᴀᴘᴘʏ ʙɪʀᴛʜᴅᴀʏ….Det är väl ingen som missat att Kungen fyller 75 år.. Apropå stora fester som jag skrev om häromdagen så blir det såklart ingen för honom heller.

Om två år har han varit regent i 50 år.. Det däremot kommer nog att både uppmärksammas och firas ordentligt. Undrar hur länge han kommer att sitta kvar som regent.. till skillnad från Drottning Elisabeth så har han en högst kompetent och omtyckt ”efterträdare” så han lär nog lämna över tidigare..


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴋᴜɴɢʟɪɢʜᴇᴛᴇʀ….Det har tydligen gjorts en dokumentär där banbrytande insikter om rörelser och talmönster utlovas.. Den sänds i England i dag och i Norge den 3 maj.. Oklart om den kommer att sändas i Sverige.

Jag, som typ alltid har fel, tror att insikterna inte kommer att vara chockerande banbrytande men visa att Harry inte kände sig helt bekväm med en hel del av det Meghan sa.. Time will tell för även om den inte kommer att visas här så kommer kvällstidningarna definitivt att rapportera..


ʟɪᴠᴇᴛ ɪ ʜᴜɴᴅʀᴀᴀ̊ᴛᴛɪᴏ….Tina Thörner har kommit ut med en självbiografisk bok Livet i hundraåttio.. Den har tydligen blivit total succé – första upplagan slutsåld på 10 dagar.. och på streamingtjänsterna lyssnas den hur mycket som helst.. Högt betyg på BookBeat har den fått (4,1) och 4,5 för uppläsningen.. det är hon själv som läser upp den på sin breda värmländska..

Humor har hon också..

”Om man är en grupp värmlänningar startar man ett dansband. Om man är en ensam värmlänning blir man rallyförare”


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʜᴜɴᴅʀᴀᴀ̊ᴛᴛɪᴏ….Här blir det ingen kväll i hundraåttio.. Har helt och hållet tappat greppet om Voodoodockor och Enhörningar eftersom jag inte sett Masked Singer de senaste veckorna.. Bortsett från de typ sista 10 minuterna. Ikväll blir det soff-häng och troligtvis också Masked Singer – får ha en förhandling med T 😃När man var yngre så var Valborg en stor helg och så är det väl fortfarande.. Stor risk för att det samlas en hel del folk både här och där runt om i Sverige.. Var rädda om er och ge er inte ut 💕

3 reaktioner på ”Advokaten & Kungen….”

 1. – De eller dem? Vänta 10 år till så är nog dom för båda accepterat i skriftspråket också. Jag är en erkänd besserwisser och gnällspik på stavfel men just att använda ”dom” i en sångtext har jag väldigt svårt att se som ens anmärkningsvärt…
  – Kungen? Ge mig republik i morgon, men det är inte den viktigaste frågan för mig. Men om Carl Bernadotte vore klok så hade han avgått redan för några år sedan. Det vore det säkraste sättet att säkra monarkins framtid i Sverige.
  Nu blir det snart Masked Singer i sällskap med Ulrika. Absolut inte mitt favoritprogram (långt därifrån) men gästen får välja kvällsunderhållning.

  1. Hej..
   Jag kan ofta bli förvirrad av det där med de, dem och dom så jag har bestämt mig för att strunta i det och bara köra på det som känns rätt..

   Jag kan inte riktigt se framför mig hur du på helt frivillig basis ser Masked Singer.. Frivilligt är det ju iofs eftersom det är med hänsyn till gästen men om du vore själv

   Republik eller monarki – håller med dig om att frågan inte är högst på agendan.. Är varken för eller emot.. men tycker att Kronprinsessan verkar väldigt vettig men om de gör någon nytta för Sverige och svenskt affärsliv år 2021 ställer jag mig högst tveksam till.. Den tiden är nog förbi.. ”Nyttan” är nog snarare mer nationell än internationell..

   1. Jag tycker inte att det är ett dugg svårt med de och dem. De= jag dem=mig. Dom är talspråk för båda formerna men håller på att ta över även skriftspråket.
    Frivilligheten har du tolkat helt rätt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.