Ett PåskägG & Fulla Flyg….
Nu är det skärtorsdag och vi börjar påsken.. Tyckte att jag hörde i bakgrunden att Tilde de Paula sa igår att de skulle sända ”Efter Fem” idag trots att det är röd dag. Skärtorsdagen är väl ingen röd dag?? Hon måste väl ha menat att det är en halvdag jobbmässigt.. eller har jag fått det om bakfoten?

Har idag suttit en timma i solen på terrassen.. Gjorde en ordentlig ansiktsskrubb innan så att alla döda hudceller skulle försvinna.. Nu börjar ”resan” mot det pigga & fräscha sommaransiktet 😄 Planerad repris i morgon och på lördag men fortsätter med en timma per dag för så jag inte blir illröd 😊


Fᴏ̈ʀsᴛᴀ ᴀᴘʀɪʟ….Det där med aprilskämt är väl inte fullt lika vanligt längre men ett ”dumt”, ett roligt och ett direkt korkat..Östersunds kommun försökte få människor att tro att de skulle ”plantera” delfiner i Storsjön så att när de badade skulle de kunna bada med delfiner.. Räcker det inte med det där odjuret 😃Charlotte Kalla har ju i samarbete med en apotekskedja tagit fram sin egen hudvårdsserier. Idag kom det ett pressmeddelande från dem där de informerade om att serien skulle få ytterligare en produkt – kondomer.. Riktigt fyndigt faktiskt 😃Mindre lyckat var Magdalena Graafs aprilskämt som hon tillsammans med den nya pojkvännen la upp på Instagram.. De ”informerade” att hon var gravid och att hennes craving var gurka..

Som ni kan se på bilden ovan så uppskattades det skämtet inte av alla. Hon har gått ut och uppriktigt bett om ursäkt att hon sårat människor. Jag kan ha förståelse för att det kan kännas och tycker att det var ett olämpligt aprilskämt.

Hon har tydligen också fått massa kritik för att hon skämtat om att den nya pojkvännen ”retar” henne för att hon har en liten ”mustasch”. Det finns uppenbarligen en massa människor som tagit illa upp eftersom de själva har en liten mustasch och det är minsann inget att göra sig rolig över.. På riktigt? Lite humor måste man väl ändå få ha – låt bli att följ henne om man blir provocerad för en sådan sak som en mustasch.


Dᴇᴛ ʙᴏ̈ʀᴊᴀʀ ʀᴇsᴀs….Det verkar vara väldigt olika inställningar till hur man bör agera nu i Corona-tider. Det kommer att landa 538 plan på Mallorca nu under cirka två veckor kring påsk – hur många som landar i Málaga vet jag inte men eftersom jag läste att det skulle vara flest till Málaga så är det alltså fler.. Jag vet inte exakt över hur många dagar de här uppgifterna sträcker sig men antar runt två max tre veckor.

De svenska charterbolagen säger att planen till Kanarieöarna varit i princip helt fulla både veckan innan påskveckan och nu i påskveckan.

Det har med andra ord hänt något – och det är inte att alla de som reser är vaccinerade. Man hade kanske hoppats att man skulle vara och mentalt ställt in sig på att resa eller så är det att man helt enkelt inte orkar längre. Man måste få känna att livet iallafall är lite normalt och de flesta gör det med ansvar.. Men såklart inte alla..Samtidigt så finns det många som blir otroligt provocerade av att människor reser. De anser att de inte tar ansvar utan bara tänker på sig själva. Man blir lika provocerad av att någon åker till fjällen eller Gotland som till t ex Kanarieöarna. Man blir lika provocerad oavsett om den/de som reser följer varenda restriktion till punkt och pricka.. Reser man är man oansvarig och utsätter andra mer eller mindre för fara för livet.. Man utgår helt enkelt ifrån att de som reser inte tänker överhuvudtaget.

Här har det hamnat helt snett tycker jag.. Förutsatt att man tar ansvar och följer de riktlinjer som gäller så måste det väl ändå få vara upp till var och en. Inte ens FHM avråder från ”icke nödvändiga” resor längre – så länge de är inom Europa.


Dᴀɢs ᴀᴛᴛ ʙᴏ̈ʀᴊᴀ….Nu till påsk ska jag ju börja ”skapa” fotoboken för 2021.. Vet inte vilken variant som är bäst men det behöver jag ju definitivt inte bestämma nu. Ska googla lite på det och inte utgå ifrån den där vanligaste som influensers har samarbeten med i tid och otid..


Iɴᴛᴇ ɪ ᴀ̊ʀ ʜᴇʟʟᴇʀ sᴏᴍ sᴀɢᴛ….


Vi har aldrig åkt in till Malaga under påsken men det sägs att processionerna där är bland de finaste i Spanien. Det ligger otroligt mycket jobb bakom i form av planering och allt annat varje år – förra året hade de ju gjort allt arbete men tvingades ställa in typ ”fem i tolv”.

Vi har varit inne i Gamla stan för att se processionerna här och det är verkligen en unik upplevelse. Pappa har några vänner som har en lägenhet med terrass i Gamla stan och där brukar de träffas och ha lite middag och titta på processionerna från bästa utsiktspunkt ✨


Vᴀ̈ʀʟᴅᴇɴs ʙᴀ̈sᴛᴀ ᴋᴏ̈ᴋ….


Jag har varit hyfsat nära/nöjd några gånger men inte till 100 procent

Den här rätten ser det ut som det tar max 10 minuter att göra och att det är superenkelt. Jag skulle definitivt inte påstå att det är svårt däremot att det tar långt mer än 10 minuter att få till den.

Jag ska leta mig fram till ett riktigt äkta recept och testa mig fram lite – förr eller senare hittar jag rätt. Det är inte bara ingredienserna som är viktiga utan också balansen mellan ”såsen”, pastan och parmesanen – till just den här rätten ska det inte vara riven parmesan utan den i påse.. Superviktigt!

Mycket detaljer i det italienska köket och det är väl därför det är världens bästa ✨Såg btw att Paolo Roberto är här i typ två månader eller så för något projekt.. Hans italienska mat är inte helt tokig så kanske ska utforska och se hans recept på det jag är på jakt efter.. Han har tydligen startat något nytt företag som säljer italienska råvaror..


Eɴ ʀɪᴋᴛɪɢᴛ ʙʀᴀ ʟᴏᴋᴀʟ….Skrev ju häromdagen att Åsa & Emilio Ingrosso öppnar en restaurang till i Stockholm och nu har dom ”avslöjat” var och de kunde inte hittat en bättre lokal.

Det är gamla Bistro Boheme på Drottninggatan 71 – förutom läget så har lokalen en stor innerträdgård. Jag har varit där ett antal gånger för ett gäng år sedan och det var verkligen tidigare som namnet antyder en bohemisk bistro. När T , hans pappa och svåger hade restaurangerna ihop var det här ett ställe de var intresserade av. De senaste åren har de nog inte varit lika bohemiskt men fortfarande en bistro och med spanska influenser..Nu sätter de full fart och stället har ju många år på nacken så allt rivs ut (inkl kök etc) och designas om och byggs upp.. De planerar att öppna i maj/juni så ingen kan anklaga dem för att vara långsamma med sina projekt..


Dᴇᴛ ᴅᴀ̈ʀ ᴍᴇᴅ ᴘᴀ̊sᴋᴀ̈ɢɢ….Jag vann inget påskägg.. men jag har ju mitt tyska godis 😂 Men apropå påskägg så har Camilla Läckberg givit sin man ett påskägg värt 235 000 kronor.. Varför just 235 000? Jo, han är nu ägare till en procent av deras lägenhet.. Lite ojämn balans men liiite bättre än tidigare då.. De har ju äktenskapsförord så om de skulle skiljas får han sälja tillbaka sin andel för samma pris till henne..

Det låter ju snålt med en procent men omvänt så hade väl ingen tyckt att det var snålt om påskägget innehöll en bil eller klocka för 235 000 kronor.. Men den där 99 vs 1 procent känns ändå lite udda..

Nu är det btw bara två veckor kvar och jag har dubbelkollat att den kommer som ljudbok samtidigt..


Oʟɪᴋᴀ sᴀ̈ᴛᴛ ᴀᴛᴛ ɴᴀ̊ ᴍɪʟᴊᴏ̈ᴍᴀ̊ʟ….Det är inget nytt att Sverige har ett miljömål. På bordet ligger massor av förslag på åtgärder som ska bidra till att målen nås.

Ett förslag som utretts är en slags återvinnings-system för olika typer av metall – blir för svårhanterat = inte värt det visar utredningen. Jag vill ha det ändå säger Per Bolund.. Åtminstone vissa delar för att förändra beteenden. Men man får ju vara uppmärksam så att det inte har en positiv påverkan på ena sidan men en negativ och större på den andra.

Nu ligger det ett nytt förslag uppe som rör influensers.. Jag har inte satt mig in i det fullt ut men enkelt uttryckt:

  • Vid samarbeten skulle influensers betala en straffskatt för den miljöpåverkan samarbetet har.
  • Modellen är att när man gör ett vanligt samarbete för t ex en tröja använder en schablonpåverkan på tre procent – dvs att tre procent skulle köpa tröjan
  • Har man då t ex 100 000 följare utgår man ifrån att 3 000 tröjor säljs och då ska man alltså betala straffskatt för den negativa klimatpåverkan det innebär.
  • Om samarbetet innehåller en rabattkod blir straffskatten högre eftersom tröjan blir billigare.

Tanken är väl att influensers i hög utsträckning påverkar andra till köp och då gynnas av en negativ klimatpåverkan. Hur det här ska kunna följas upp är oklart och jag tycker nog att det verkar mer än krångligt..


Bʀᴀ sᴛᴀʀᴛ….Det har varit en bra start på påsken.. har till och med fått full koll på vilka som är röda dagar här nu under påsken: idag och imorgon – sedan övergår det till att vara som vanligt.. dvs ingen röd dag på måndag. Skulle gissa att mycket har öppet på söndag eftersom man nog vill passa på när det är mycket folk här..

Jag är nästan lite imponerad av mig själv.. Den första servetten jag gjorde blev faktiskt helt okej.. Jag trodde nog att jag skulle behöva göra ett gäng innan det såg någotsånär ut.. Behöver med andra ord inte träna 😊 utan gör dem på lördag när vi ska ha dem.

Restriktioner kan ibland vara lite svåra att förstå – överst på listan nu är munskydd i solstolen och att man inte får ha någon som inte är boende på besök bostaden. Bor man själv får inte grannen komma in, ett barn som bor tre kvarter bort får heller inte komma på besök men man kan gå på restaurang ihop.. Det är som det är..

Här hemma är det städat och jag har ”piffat” klart.. Det sista tog knappast någon längre tid eftersom vi inte har en massa påskpynt..Ikväll blir det italiensk mat.. och vi börjar med min favorit just nu.. carpaccio ✨

Kanske vi hörs senare ✨


4 reaktioner på ”Ett PåskägG & Fulla Flyg….”

  1. Blir det extra straffskatt om influencern genererar många kommentarer? Ska skatten betalas 1 april varje år?

    1. Nog för att jag tror att de mest korkade förslag kan läggas på bordet men att jag inte genomskådade det här DIREKT är ju såå pinsamt. Tänkte inte alls på att det var första april när jag skrev det men ska inte skylla på något.. Skämskudde på

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.