Ichiban & Sashimi….Jag glömde ju att lägga ut gårdagens inlägg innan jag åkte igår.. Gjorde det när vi kom istället men utan att uppdatera något om kvällen..

Jobbade som vanligt igår och det var klart bästa kvällen på väldigt länge. Jag fick en riktigt snygg Victoria Beckham sportkjol via Christina.. lite röd/orange färg och supersnygg.. Fick dessutom ett par ”fritidssandaler” som funkar för mina fötter.. helt oanvända.. Bra kväll på jobbet ur flera perspektiv 😊

Googlade lite snabbt på kameran men blev inte så himla mycket klokare så det får jag fixa med i helgen..

Vi hade ju planerat att äta den där Pekingankan som vi ju skulle ha gjort redan i januari.. Men det blev inget av med det igår heller för Hong Kong har förlängt (?) semestern till 1 maj..Men vi hade ju planerat att gå ut så vi bytte bara restaurang och det blev japanskt istället ✨

Ichiban ligger på Avenida Antonio Belon som ligger precis strax intill butiken. Vi har ätit där tidigare – bland annat med Pappa. Det är dessutom Christina och hennes mans absoluta favoritrestaurang..Vi åt alla samma meny med en friterad räkvariant, sashimi, misusoppa och riktigt fint kött som man grillade vid bordet. Otroligt gott och jag var minst sagt mätt.. Avslutade med cappuccino och insåg att vi bröt mot utegångsförbudet när vi hoppade in i bilen 23.20.. En riktigt trevlig och god kväll hade vi!

Jag har bara ätit sashimi vid några få tillfällen tidigare – nästan som om det var igår jag upptäckte det på riktigt ✨


Mᴀsᴋᴇᴅ sɪɴɢᴇʀ….Såg såklart reprisen av Masked Singer och precis som förväntat mig så tyckte jag att det var kul.. Kommer definitivt att se nästa fredag.. Riktigt svårt att gissa även om man fick ledtrådar- nu ska jag inte påstå att jag gick ”all in” med det men det hade nog inte hjälpt..

Jag tror att den enda jag möjligen skulle kunna ana är Enhörningen men det är verkligen svårt – får lyssna bättre på ledtrådarna på fredag.. Felix Herngren och Pernilla Wahlgren var väl dom som var ”bäst” i panelen och Pernilla vann ju nu det första avslöjandet..

Ikväll rullar Let’s Dance vidare – vi får se hur det blir med att följa det.. Nu öppnar ju allt upp och det är riktig vår så då blir ju inte tv-tittandet viktigt..

Min kökstjänst ikväll men kan inte bestämma om jag ska den planerade maten idag och eller morgondagens idag..


Bʀᴀ ɴʏʜᴇᴛᴇʀ….Bra nyheter för oss är att Norweigan beslutat att de behåller en bas här i Malaga.. Det kommer innebära att SAS, Ryanair och Norweigan flyger hit och det är positivt både ur antal plan och prisnivåer..

Vi flyger ju inte direkt i skytteltrafik men för att det finns större möjligheter för människor att komma hit.. och det är ju bra för oss ✨


Sᴛɪʟʟ ʏᴏᴜɴɢ ᴀɴᴅ sᴏʟᴅ ᴏᴜᴛ….Det fanns tydligen en Gul & Blå tröja med texten Still Young (namnet på Charlotte Perrellis) mello-bidrag.. Den sålde slut på en timma.. oklart hur många det var.. Nu görs det nya och det är ju texten i sig som är det ”säljande” inte att det är hennes mello-låt..

Apropå Still Young så kan jag inte riktigt fatta hur snabbt åren går och vad det står på mitt födelsebevis.. men jag är Still young.. 50 är det nya 40 som är det nya 30 – typ så 😊


Oᴏᴘs & ᴇɴ ᴘɪɴsᴀᴍ ʙʀᴏʀ….Åsa och Emilio Ingrosso har ju sina restauranger på Mallorca och öppnade en i Stockholm rätt nyligen. Sedan har de också börjat sälja produkter som olivolja och annat under namnet Ingrosso.. Vad de inte gjorde var att varumärkesskydda namnet.. så det gjorde istället Emilios storebror (?)..

Nu stämmer han Emilio på drygt en halv miljon för varumärkesintrång.. Dom pratar inte med varandra men är inte ovänner enligt storebrodern.

Baserat på Emilio Ingrossos Instagram inlägg kan vi nog konstatera att han inte håller med om det utan är, med all rätt, väldigt upprörd det här när brodern inte alls håller på med mat..

Helt enkelt ett sätt att tjäna pengar på sin egen brors framgångar genom en stämning – pinsamt!


Tᴇʀʀᴀssᴇɴ….Planen idag var att ha en mixad hemmadag med lite städning, fixande och solande.. Lite ändrade planer eftersom det givetvis var rätt mulet idag.. det har det inte varit på ett tag nu.. Det var strax över 20 grader så visst hade jag kunnat suttit ute och börjat få lite färg men det är ju ingen stress med det..

Vi har verkligen frågat hur de växter vi köpt ska skötas.. för precis som det står på bilden är det lätt att göra.. Men vi behöver köpa ett par ytterkrukor och sedan är det klart för ”visning”..

Har kollat att kameran funkar genom att sätta i batterier och göra inställningarna ✅ Tog några kort ✅ Raderade dem ✅ Den ser precis helt ny ut och jag känner mig rätt säker på att den är oanvänd.. Men som en ödets ironi har personen som skänkt den till butiken tappat bort kabeln som hör till. Ni som vet.. vet..


Pᴀ̊sᴋ….Nu har jag ju inga barn.. och hade jag haft hade de dessutom varit rätt så mycket för stora för att uppskatta en ägghare.. Men man måste ju nödvändigtvis inte alltid tänka vad som är för barn eller inte.. kan ju vara en fin dekoration på vilket påskbord som helst och liite glad blir man väl ändå av den ändå..

Apropå ägg så har vi gjort klart listan på det lilla vi ska ha på påskbuffén.. Sill, lax, småpotatis, toast skagen, köttbullar, jansson, bröd och ost. Precis lagom för oss.. Är lite osäker på om Fransyskan har öppet på måndagar så för att vara säkra åker vi upp till Nueva Andalucia på tisdag.


Eᴛᴛ ᴀɴɴᴀᴛ ᴘʏʀᴀᴍɪᴅsᴘᴇʟ….Med risk för att vara elak utan full fakta .. men samtidigt med all rätt att vara misstänksam..

Christina Schollin ser sig själv som influenser och hon gör nog vissa samarbeten. Jag gillar att det inte bara är 20-åriga pinnsmala tjejer som är influensers så det är positivt men tycker inte att det är lika positivt att de heter Christina Schollin.

Nu såg jag någonstans att hon gör ett samarbete med ett företag med skönhetsprodukter. Hon refererar till att hon ofta får frågan hur hon kan se så ung, pigg och fräsch ut.. och svaret är att hon sedan 2009 bara använt det här företagets produkter. Det kanske hon har men nu har hon börjat använda en ny liten maskin de har och magic har uppstått (typ)..

Självklart hjälper hon till så att andra kan köpa den här maskinen och allt det andra.. Nu faller trovärdigheten.. Det har varit så mycket skriverier om att det här är ett pyramidspel.. Så nu fick jag skriva om ett pyramidspel trots allt.. Inte om konst utan om en skönhetsmaskin..


Bɪᴀɴᴄᴀ….Ibland faller äpplet väldigt långt ifrån trädet.. inbillar jag mig iallafall.. Barnbarnet Bianca Ingrosso blev nu utsedd till Årets kvinnliga stjärnskott på Ernst & Youngs Entrepreneur of the Year.. Hon var tidigare Stockholms kvinnliga stjärnskott, nu alltså Sveriges och representerar Sverige internationellt..

Såg att Pernilla lagt ut ett inlägg på Instagram att hon var så stolt (med all rätt) över att Bianca vann.. Där tar det stopp.. Vinner gör man i ett lotteri eller så – det här är en prestation som ligger till grund.. och inte vilken prestation som helst.. Hon är bara 25 år (!)

Oavsett om vi kallar det vinst eller utnämning så har Sverige en riktigt bra kandidat som representerar oss ✨


Eɴ ʙᴜᴋᴇᴛᴛ ᴍᴇᴅ ᴄᴜᴘᴄᴀᴋᴇs….Vilket ”pill-jobb”.. En blombukett av cupcakes – men jag föredrar nog ändå en marängsviss 😊Dags att ställa om till sommartid men om man inte har något speciellt bokat tidigt på morgonen så missar man det ju inte nuförtiden.. Det var ju annat förr när man inte hade mobiltelefoner och annat som ställdes om automatiskt.. Vi har inget speciellt på agendan imorgon – förutom fotbollen såklart..

Nu Let’s Dance ✨

4 reaktioner på ”Ichiban & Sashimi….”

 1. Den saknade sladden till kameran…
  Troligen är det någon standard USB-sladd. Skriv vilket märke och modell det är så kan jag kolla åt dig. Finns säkert att köpa på amazon.es.

  1. Hej!
   Du är bara så bäst! Kollade i instruktionsboken och kabeln heter USB Cable UC-E16 Jag tänkte åka upp till Worthen för att se om de har att köpa där. De har ju ett jättestort sortiment. Om inte får jag väl ge mig på det ”läskiga” att beställa på nätet Önskar er en riktigt trevlig påsk även om jag förstår att ni säkert hellre velat tillbringa den i Spanien

   1. Det där ser ut som en väldigt standard USB-A till USB-B Micro. Finns att köpa på Amazon.es hos många men kolla vad portot kostar då själva kabeln är ganska billig. Se https://www.amazon.es/s?k=USB+Cable+UC-E16&__mk_es_ES=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&ref=nb_sb_noss
    Annars så fungerar nog även en gammal mobilkabel för Micro USB. Så Worthen har den nog. Själv köper jag gärna på nätet om det inte är akut. Risken att just det man vill ha inte finns hemma är ändå så stor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.