Stocholm den sjunde april..

Den här bilden/målningen hittade jag i Instagram, Jessica Jarl heter kvinnan bakom den. Det är helt fruktansvärt det som hänt och vi svenskar blev varse att terroristm kan drabba oss.. Kan hända igen, tyvärr.

Enorma mängder blommor, påminner mig om när jag var i London strax efter Prinsessan Dianas död, då var blomstermängden oxå enorm. Kärleksmanifestationen vid två-tiden drog oxå enormt mycket människor, en kraftsamling som inger hopp..

Men är det verkligen rimligt att TV sänder mer eller mindre 24/7?  Jag menar inte att vi ska titta på Lets Dance eller den typen av program men det konstanta nyhetsrapporteringen innebär ju inte att det är några nyheter så det är mer kvantitet än kvalitet kan jag tycka nu lite ca 50 timmar efter det hemska attentatet. Man kan tex visa en nyhetssändning i timmen och sätta in extra sändning om det kommer något nytt, väsentligt däremellan.

Det var en psykolog som uttalade sig om som uttryckte att det är viktigt att vi inte bara sitter och tar del av nyheter som inte är nyheter timme ut och timme in. Jag förringar verkligen inte dådet, offren eller människors behov av information och vilja visa att germanskapem är vårt bästa vapen. Jag förstår oxå skillnaden mellan ett ”vanligt” vansinnesdåd som ju tyvärr oxå skett men ibland sveper de förbi alldeles för fort..

Här på sjukhuset är det lätt fastna vid tv:n vilket även jag gjort. Hoppas ingen av er blivit drabbade eller känner någon som drabbats.

xoxo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.