Poddar & Poddar

 


Det har bara ramlat nya poddar den senaste tiden och lanseringen av de olika poddarna skiljer sig också rätt markant. Tidigare startade man en podd och kommunicerade via sina egna sociala kanaler om att man nu hade en podd osv, väldigt enkelt helt enkelt. När man hade fått lite lyssnare började man leta efter sponsorer så att man fick betalt för sitt jobb. De rutinerade rävarna som Fredagspodden, Alex & Sigge, Värvet mfl har och hade stora sponsorintäkter efter de har både många lyssnare och bra innehåll. Vissa har sponsorer ibland och jagar på typ veckobasis efter sponsorpengar. Jag kan fortsätta ett bra tag för det finns massa olika sätt.. Det man ser nu är lansering av poddar, man presenterar för tänkta sponsorer innan och har intäkter från dag ett.. Pressmeddelanden går ut och vissa även release tillställningar. Man kan investera i poddar för att förhoppningsvis få bra kick back.. Det är en helt ny värld med poddarna kan man verkligen konstatera.

Lite fakta om hur poddarna klarar sig i konkurrensen;

  • Therese Lindgren och Zäta håller sig fortfarande högst upp i toppen..
  • P3 Dokumentär är på andra plats, de ligger alltid högt upp. Veckans avsnitt handlar om dopningsskandalen i Lahtis..
  • Thrillerpodden är en ny podd som väldigt snabbt tagit en tredjeplats, har inte lyssnat så har ingen aning om kvalitet på innehåller
  • Fyra är grymma Filip & Fredrik – kommentarer överflödiga
  • Alex & Sigge har en sjätteplacering och Fredagspodden kommer inte högre än plats elva..

Nog om toppen..’

  • The Gunillas podcast hittar jag inte på någon av platserna 1-150..
  • Carl-Philip och Sofias välgörande projekt med en podd mot näthat landar runt 65-70 plats
  • The FOO eller vad de nu heter har en galet stor fan base men dom verkar inte vilja ”konsumera” sina idoler genom en podd för de landar runt plats 105. Det kommer nog vara annorlunda i morgon på Mello då lär hjärtappen vara väldigt intensiv..

Helt klart så är poddarna här för att stanna.. Har bytt ut lite podd-tid mot Netflix tid och ikväll blir det fortsättning med O J SImpson..

xoxo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.