Olofs mail som förstärker tankar..


Vilken fantastisk februaridag, vädermässigt alltså, vi har i dag. På isen bakom Kyrkskolan åks de skridskor och pimplas fisk. Visste ni att alla som går i Kyrkskolan har sjövett på schemat, så charmigt på skärgårdsvis. Jag tror att de får lära sig att segla optimistjolle eller något annat så att de blir sjövana eftersom de ju bor i skärgården och Kyrkviken ligger precis intill skolan. Jag tror att det var vid Kyrkskolan som skolan i Skärgårdsdoktorn spelades in, back in the days.. Hur som helst är skolan otroligt charmig på ett skärgårdslantligt sätt och jag hoppas att den får finnas kvar många år till. Det byggs otroligt mycket över i princip hela Värmdö och man upptäcker nya hus nästan varje dag känns det som. Dom flesta nybyggen är långt ifrån skärgårdsaktiga mestadela ny arkitektur som i mer eller mindre utsträckning passar in i miljön. Det gör att själva ”landskapet” försvinner och till slut kan det lika gärna vara vilken förort som helst eftersom det gamla skärgådsstuket sakta men säkert försvinner. Låter som en gammal infödd tant men lite kan man väl bevara av skärgårdens ursprungliga karaktär..


Fick ett mail av Olof Stenhammar häromdagen, inget personligt till mig eller så utan var väl en av många mottagare.. Budskapet var hur som helst att hans gård nu inte längre skulle skicka iväg djur på slakt utan slakteriföretaget skulle komma till gården. Det skulle då medöra att djuren slapp transporter och på andra sätt vara bättre. Vad som är bättre vet jag inte för jag kunde inte läsa klart mailet, bara tanken av att slakta korna och andra djur som vi åker förbi varje dag fick mig att vilja bli vegetarian. Har ju bestämt mig för att inte äta vare sig lamm eller kalv efter Mandelmanns Gård och har väl alltid haft lite ”jag äter inte djur som är söta” filosofi men nu överväger jag verkligen att bli vegetarian. Igen. Överväger alltså. Nedtrappning kanske, så att det inte blir så drastiskt.. Får fundera vidare på det, ska hur som helst inte äta kött lika ofta längre det vet jag säkert. Börjar redan i dag med en köttfri dag, och gårdagen var också köttfri så bra start i alla fall..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.