Min julkrönika..Jag skrev ju en Julkrönika förra året, på julafton sittandes med Tintin och Karisma i Marbella. Den bästa julen på många år, lugn och ro i ett riktigt skönt klimat. I år firar jag med Tintin och Karisma, inte i Marbella den här gången utan i Stockholms skärgård.. Inte alls lika bra som förra årets julafton.. Inte dåligt på något sätt men det kan inte mätas mot förra året.. Jag saknar verkligen Marbella på många olika sätt..

I förra årets Julkrönika skrev jag lite om barndomens jular och dagens ”frosseri” under julen.. Det här året vet jag inte riktigt vad jag ska skriva om för 2016 är definitivt inget år som går till historien som ett bra år. Men det är ju inget roligt att gnälla i en julkrönika, är inte speciellt roligt eller konstruktivt att gnälla överhuvudtaget..så jag hoppar det..

Om jag ska lista de bra sakerna med året och julen så skulle det nog se ut ungefär så här;

1. Julhandeln har inte slagit rekord enligt ”rapporterna”

2. Vi har varit mer generösa med att skänka pengar till världens bättre behövande befolkning. I alla fall om man ska tro de signaler som kommit.

3. Det var en riktigt bra sommar vädermässigt och den höll i sig typ ända in i oktober. Solenergi till alla oss glåmiga nordbor så vi kommer klara vintern bättre..

4. Bortsett från det där snökaoset i Stockholm så har det varit en riktigt bra vinter såhär långt.. Bortser då ifrån eventuella klimatförändringar som är skadliga..

5. Vi slet som djur på Fredrikborg under sommaren och vände resultatet.. Hade inte varit möjligt utan Gemet & Co. Vi fick utmärkelsen Årets Stjärnhotell av Countryside Hotels. Vi är med i White Guide för tredje året i rad och hade snittbetyget 9,3 på Booking.com. Skrytigt – kanske men då får det vara det..

Sedan finns det ju en hel del bra saker som hänt men tyvärr oxå ett antal tråkiga. Det blir en allt mer kall värld samtidigt som det känns som om de goda krafterna växer sig starkare. Människor som vägrar acceptera terrordåd och andra hemskheter. Att Donald Trump tillträder posten som president efter nyår är inget jag ser  fram emot, det är jag knappast ensam om..

Sparar resten till en Nyårskrönika..

Over & Out för nu..

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.