Hallon i december..


Har inte plockat dem själv men det är nästan så att man kan tro att det skulle varit möjligt.. Sol och ett antal plusgrader och det är julafton i övermorgon. På juldagen ska det vara sol och nästan tio grader.. Har i vilket fall som helst ätit en liten ask hallon, de var så stora så att de nästan såg overkliga ut men de smakade inte overkligt utan smakade som hallon. Inte riktigt lika goda som dem man plockat själv eller köpt i Hemmesta vägskäl.. Vad är Hemmesta vägskäl? Jo där finns det en frukt och grönsaksförsäljning som består av typ två lite längre bord av enklaste slag, två sommarjobbare och typ potatis, jordgubbar etc. Inget stort utbud och inga kassaapparater.. Ryktet säger att han som driver det är hemma juni, juli och augusti och då tjänar han ihop så att han kan bo och ha det bra i Thailand årets resterande nio månader. Sant eller inte? Ingen aning.. Ibland är Värmdö som en liten småstad med alla dess nackdelar..


Såg att YSL kommit med en ny version av Opium ”parfymen”.. Den kanske funnits länge men jag har inte känt till den. Som man älskade orginalet när man var sisådär 20 år. Den här kanske är lika ”beroendeframkallande” – måste testa lite nästa gång jag flyger eller är i en ”parfymaffär” Lägger den på min julklapps önskelista oxå:) Apropå parfymafförer så undrar jag om det finns några kvar eller om de blivit helt utkonkurrerade av kedjorna och varuhusen?  Minns mitt första riktiga besök i en parfymafför. Var väl runt tio och gick in med en kompis och upptäckte parfymaffärer på riktigt.. Det kändes så stort, köpte en liten liten flaska av en ”parfym” som hette något i stil med No 1105.. Där rök busspengarna hem.. Taktiken var både klar och utstuderad.. fick låna telefonen och ringde Farfar.. Farfar  Arvid kom i sin lilla WW bubbla och såg till att jag och kompisen kom hem.. Snäll Farfar och ett taktiskt smart barnbarn:) Vill tillägga att detta inte var i Stockholm utan i Helsingborg.. tbc

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.