Think Different..


Nu är jag redo för helg, handlat och packat upp nu plocka undan lite & kasta in en tvätt i maskinen. Har inte hittat någon ram här hemma så ”elefant-tavlan” får vänta till på söndag eller nästa vecka. Just nu lite paus i soffan med Tintin & Karisma 💚


 

img_2369Fin bild med viktigt budskap. Det är lite för vanligt och lite för lätt att lägga fokus på vad andra gör istället för att ställa frågan vad kan vi som företag göra för att vara långsiktigt framgångsrika. Utgå ifrån dina/era förutsättningar och sluta jämföra med andra.. Självklart ska man ha koll på konkurrensen och lära sig av vad som   fungerat för andra företag men utgå inte ifrån att deras ”olika verktyg/åtgärder” per automatik fungerar för dig/ditt företag.

Lyssnar just nu på Trendpodden. Två stycken kvinnor som heter Johanna båda två.. Underhållande men samtidigt jobbigt att lyssna.. Den ena av Johannorna har typ verbal Tourettes syndrom..

img_2373Tycker att ni som läser det här innan ni gått hem för dagen ska gå hem tidigt och ha en liiiite längre helg. Det har gjorts någon test som visar att en arbetsvecka som är måndag-torsdag med 10 timmar per dag har bättre effektivitet än måndag-fredag med 8 timmar.. Som man frågar får man svar så hur vetenskaplig testet är har jag ingen aning om.. Men det låter klokt.. 4 dagars arbete och tre dagars vila.. Ska nog bli min modell för 2017..

img_2399

2 reaktioner på ”Think Different..”

  1. Undrar hur en icke-verbal Tourettes syndrom visar sig… (nu är jag petig, men jag reagerar då min yngsta dotter inte är verbal och Tourettes syndrom visar sig med att personen inte kan låta bli att SÄGA fula ord).
    Tanke nummer två är att en undersökning visar att det är bättre att jobba 4 gånger 10 timmar än 5 gånger 8 tmmar. En annan undersökning visar att det är bättre att jobbe 5 gånger 6 timmar än 5 gånger 8 timmar.
    Slutsatsen är då att det bästa är att inte jobba alls?

  2. Jag uttryckte mig lite slarvigt där Bra att du påpekar. Tror att det skulle bli väldigt jobbigt om vi inte jobbade alls:) Men jag tycker definitivt att inställningen till arbetet bör förändras. Attityden att beundra den som jobbar flest timmar och då tycka att det är en duktig person som ”vi” bekräftar är idiotisk..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.