Ljusslingor..

img_1429Lyssnar på Säker Stil podden som inleddes med att Emilia frågade Ebba hur hon mådde och fick ett glädjesprudlande svar att livet var underbart och hon mådde så bra.. Så härligt att höra glädjen och känslan av  någon som var så positiv. Jag vill oxå vara lika sprudlande glad och tycka att livet är underbart, får jobba på det.. Gör ju det oxå, men lite energipåfyllnad behövs mellan varven. Ska boka in tid för bartern med Linda och fixa naglarna och fransarna. Hoppas få tid nästa vecka, i slutet av veckan vore perfekt.

img_1430 img_1431Något annat som det pratade om var att Ebbas man & barn satt upp ljusslingorna på balkongen och att det var så fint. Googlade lite och hittade den översta, som säkert är jätteful och plastig i verkligheten, som skulle kunna passa vid entrén till huset. Blir nog bättre att gå rakt ut i skogen, hämta granris och köpa någon enkel ljusslinga med små små ljus. Kommer bli riktigt fint så någon plastig färdig variant blir det inte.. Kan tyvärr inte lägga granris vid dörren tror jag, misstänker att Karisma & Tintin inte skulle uppskatta det. Men prova tänker jag göra. Den undre ljusslingan har ju funnits ett par år nu och har ju ingenting med julen att göra, men den skulle kunna vara fin att ha i tex arbetsrummet året om så att det blir lite mysigt.

img_1432Det här inspirationsbild på en pimpad hall med ljusslingor, lite kallare sken och snarare vackert än mysigt. En cykel med ljusslinga känns väl lite överstylay:). Hur som helst så får man lite lust att ta in ”julen” hemma nu när det är så mycket snö. Julkänslorna kommer som ett brev på posten och lusten att fira jul i Sverige börjar komma (i allafall lite grann). Ska inte plocka fram tomtarna nu för det känns verkligen för tidigt men lite ljusslingor och granris ute ska jag fixa så fort jag hinner.

img_1434Apropå julblommor och less is more så är det här förvisso inte lite blommor men så otroligt mycket vackrare än många av de där traditionella julgrupperna med mossa, julstjärnor, hyacinter kanske en mini-en och plastiga flugsvampar. Mycket mer effektfullt och stilrent med ett antal smala smala vaser med en blomma/växt i varje och ställa dem tillsammans. Olika höjd på både vaserna och växterna och vips så har man en alldeles egen unik julgrupp. Annars kan man göra en lite lägre och yvigare julgrupp men då oxå snarare med snittblommor/växter än de som är i kruka. Såg ett tips någonstans om att använda hönsnät så att blommorna håller sig där man vill ha dem och man kan plocka om tills man är nöjd. Ska nog börja nästa helg när jag är ledig 💖

Kram & Godnatt från en totalt vit skärgård

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.