Therese från Nynäshamn..

img_1411Hittade en nyhet i dag på Nextory, (måste komma ihåg att byta tillbaka till Storytel som är såå mycket bättre) boken Ibland mår jag inte så bra av Therese Lindgren. Har lyssnat i ca en timme och tycker att hon på ett ärligt och självutlämnande sätt berättar om sig själv och att hon I bland inte mår så bra. Vem är då Therese Lindgren från Nynäshamn? Jo, ytterligare en i raden av dessa otroligt framgångsrika mediafenomen. Therese jobbade som annonssäljare när hon allt oftare drabbades av panikångestattacker som ledde till en utmattningsdepression. Hon blev sjukskriven i sex månader. Jag ska inte berätta hela boken för jag tycker nog att ni ska lyssna på eller läsa den men under sjukskrivningen började hon efter ett tag titta på Youtube klipp/filmer och inspirerades att själv starta en Youtube kanal.

img_1412Det har hon lyckats ganska bra med kan man utan överdrift konstatera. Raden av priser hon fått är lång..Varje filmklipp hon lägger upp har ca 500 000 tittare, ett filmklipp är ca 10-12 minuter långt och kan handla om lite allt möjligt. Från början handlade det mest om smink även om hon egentligen inte var särskilt intresserad av just smink. Allt började helt utan tanke och/eller strategi, det var bara ett tidsfördriv under sjukskrivningen. Hon behöver inte jobba med något annat i dag om man säger så.. Samarbetsavtal och sponsorer har hon knappast svårt att hitta.

På sitt Instagram konto har hon 672 000 följare! Therese från Nynäshamn som många av oss har noll koll på. Att saker händer snabbt och att utvecklingen är både facinerande och skrämmande på en gång kan vi nog alla alla hålla med om. Men som Darwin sa: Det är dem som anpassar sig bäst som vinner/överlever. (Minns inte det exakta citatet). Vi behöver inte gilla det, vi behöver inte följa det men vi bör förstå vad som händer runt omkring oss. Allt som händer är inte bra men när psykisk ohälsa, den tröttsamma prestigen, vikten av att ha bra balans mellan jobb och fritid etc lyfts fram av de här media fenomenen då är det riktigt bra. För deras inflytande är STORT på väldigt många unga människor i dag..

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.