Velig..

img_1364Bläddrade igenom lite tidningar på Readly, bland annat Lantliv och såg så många vackra, mysiga stämningsfulla julbilder så plötsligt kändes det lockande att pynta hela huset och ha en riktigt julig jul hemma.. Men det förutsätter ju att det blir en vit jul för annars får man inte den där stämningen hur man än gör inomhus.. Sedan finns ju risken att man är mätt på jul efter fyra veckor med julbord. Har som ni märker väldigt svårt att bestämma vad jag vill. Kan ju faktiskt åka till Marbella efter jul oxå, då får man liksom lite av båda världarna. Får fundera lite till och sedan bara bestämma mig, oåterkalleligt tror jag nog det får bli för annars kommer jag väl vela till det inte blir vare sig det ena eller det andra. Jag som aldrig brukar vare sig ha svårt att veta vad jag vill eller för att bestämma mig..

img_1363Jag ser självklart någon slags lantlig idyll framför mig där jag har lika mycket energi som Leila och bakar & donat så det står härliga till.. Hur sannolikt är det att något sådant skulle inträffa efter fyra veckors julbordsarbete. Får nog hålla koll på det där med flygbiljetterna ändå. Fast å andra sidan så måste man ju överdriva det där med att baka & laga mat. Är inget ”fan” av julmat direkt, tycker att det är gott en gång på julen sedan är jag nöjd. Kanske skulle jag fira en totalt julig jul rent pynt & mysmässigt och byta ut maten mot sina favoriträtter och prova laga lite nya rätter från olika recept. Ingenting behöver ha något med julen att göra. Det blir bara värre och värre ju mer man funderar, men en sak vet jag och det är att julmat kommer jag äta.. I alla dess former under hela julbordsperioden så för matens skull har jag ingen anledning att fira en traditionell jul..

img_1366Det jag i alla fall vet är att jag till helgen ska ha lite snittblommor hemma. Bara några enkla flaskor och en blomma i varje blir tillsammans mycket vackrare än många stora buketter. Less is more är verkligen sant ibland. Älskar att hålla på med blommor och dekorationer.. Jobbar ju hela helgen så måste fixa lite bordsdekorationer också. Inte så mycket folk på fredag men lördag är det bra bokat & på söndag har vi ju Fars Dag middag.. Just det, skulle ju kolla om Pappa var i Sverige och se om han vill komma & äta Fars dag middag med sin ”serverande” dotter, den andra dottern kanske kan följa med och vara sällskap:)

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.