Tolkningar & recensioner..

img_1316I gårdagens Så mycket bättre var hela avsnittet en hyllning till Freddie Wadling som gick bort strax innan inspelningarna skulle börja. Såg inte programmet men fascinerades av hur otroligt olika Aftonbladets och Expressens recensenter betygsatt de olika tolkningarna. Den ene ger typ ett minus på en tolkning där den andra ger en trea. Visar hur otroligt individuellt det är att uppfatta och uppskatta musik, teater, filmer och shower och varför just recensioner kan vara ”farliga”. Att sätta upp en föreställning oavsett om det är en teaterföreställning eller en show är väldigt kostsamt. Break even ligger ofta på att man måste ha en biljettförsäljning på 70-80% av det totala antalet biljetter för att så att säga gå runt. Därefter på de resterande biljetterna tjänar man pengarna. Har man då en recensent som tycker att föreställningen är dålig och ger den ett lågt betyg och en dålig textrecension så får det en superstor effekt på biljettförsäljningen. Får man en 2:a till exempel så blir det inte direkt biljettrusning medan effekten blir den omvända om man får en 4:a eller i allra bästa fall en 5:a. Allt beroende på vad EN person tycker och förmedlar i de största tidningarna. Recensenter tar ingen hänsyn till hur publiken verkar uppfatta föreställningen utan utgår bara från sitt eget tyckande.. Klart att försäljningen av biljetter kan räddas en del av mun mot mun metoden om publiken som ser den tycker den är bra och rekommenderar andra att se den. Kort och gott så har recensenter för stor makt eftersom det är så galet ensidigt bedömt..

img_1310Det är ju dags att skaffa ny Foundation, har aldrig provar Bareminerals. Är kanske rätt ensam om det men det har aldrig blivit av. Brukar föredra flytande foundation och sedan fixera med puder och nu har ju Bareminerals kommit med en flytande variant och ytterligare en produkt som ”låter” bra..

img_1311 img_1312Om det är någon som har använt Bareminerals produkter, tipsa mig gärna om vad du/ni tycker om dem och om ni rekommenderar dem.. Man blir ju helt rådvill av allt nytt som kommer ut på marknaden när det gäller foundations och typ hundratals andra olika produkter. Inte helt lätt att hitta rätt i djungeln för reklamen kan man ju inte lite på.. Tydligen kan man gå till Bareminerals disken på Åhléns city och få tips och hjälp, det kanske jag skulle göra när jag nu får tid över att åka in till stan.. Inte den här veckan i alla fall tror jag (kommande alltså) så tar tacksamt emot alla tips!

Kram

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.