Kräftor & Högklackat..

imageVar ju lite osmart i morse och satte på mig skor med rätt hög klack.. Kräftskiva på Fredriksborg ikväll och då är högklackat inte det bästa, men som tur var så hade jag satt på mig ett par av de mer bekväma så det gick bra ändå. Kommer garanterat inte upprepa misstaget i morgon så jag måste fixa hit skor. När gänget lämnade för att åka vidare mot Stureplan, inte helt nyktra men på väldigt gott humör:)), så kände jag hur skönt det var att bara gå en trappa upp, spik nykter och bara ta det lugnt. Jobb i helgen, tycker verkligen om att jobba med gästerna på helgerna..

imageEn sak som förvånar mig mer och mer är hur sent människor bokar en weekend.. I går tyckte jag att den här helgen var en högst medelmåttig helg och bara i dag har det tillkommit 8 nya gäster på fredag (4 rum) och 6 på lördag (3 rum) och plötsligt är det en bra helg med bara ett rum kvar på lördag och två i morgon. Det härligaste är att det är många återkommande gäster som frågar efter specifika rum som de gillar:) Själv bor jag som sagt runt lite för att hitta fel och förbättringsmöjligheter och har även jag mina favoritrum. I kväll är det enkelrum som gäller, inget fel på det men enkelrum är sällan favoriter..

imageJag hittade av en händelse ett nätbaserat faktureringsprogram som är gratis om man inte skickar över X fakturor per månad. Testade det och måste säga att det är galet bra, så enkelt och effektivt. Man kan söka på kunder, skickade fakturor, förfallna fakturor som inte betalats mm och allt kan göras i telefonen. Fakturan kan mailas direkt den är gjord osv. Tidsbesparing! Har för vana att fakturera efter varje tillfälle vi haft en konferens eller event så att det inte blir liggande och vips så är underlaget borta och någon faktura blir aldrig skickad. Nu är det inte många dagar kvar tills Gemet är tillbaka, längtar!

imageI morgon kommer förmiddagen gå åt till det gamla vanliga.. Administration, än så länge så håller jag min To Do lista intakt och har hunnit med det jag ska. Utmaningen kommer alltid på helgerna när det är mycket i driften också. Men jag är så jäkla bestämd över att komma ikapp så att balans kan uppnås. Har ju tjatat i två år känns det som om att komma i kapp.. Nu är strukturen bättre och då blir det lättare att jobba effektivare. Jag måste ju (och vill) komma vidare med The Happy Planet också och om det ska vara möjligt så är just ordning och ikapp två förutsättningar för det. Nu ska jag skriva ett mail och sedan får jag se om jag tittar på ett avsnitt av Toppmäklarna eller lyssnar på en podd.. Blir nog det första tror jag..

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.