Premiär för Selma..

img_0336I dag bor jag i Selma, rummet som är uppkallat efter min Farmor. Det är det enda rummet som vi kunnat bevara originaltaket från 1735 i, den fina kakelugnen likaså. Har oxå en fin trästol från Farbror Bredberg i rummet som Farmor jobbade för under många år. Han hade möbelsnickeri som sin hobby. Stolarna är jättefina men har fått klätt om dem med nytt tyg. Det gamla gröna sammetstyget hade verkligen gjort sitt och jag klädde om dem själv för en sisådär tio år sedan. Har faktiskt aldrig bott i just det här rummet. Har börjat bo runt i alla de olika rummen för att upptäcka om det är något som saknas, är trasigt eller kan bli bättre.

img_0147Somnade som en stock igår och vet inte riktigt hur länge jah sov men det var någonstans mellan 12 och 14 timmar så man kan nog konstatera att jag hade viss sömnbrist. Känner mig rejält utvilad och det är såå skönt. Det har ju inte varit något toppenväder i dag så det har varit extremt lugnt i Orangeriet. Vi får nog tänka till och se vad vi kan göra på söndagarna eller om vi ska hålla stängt fram till julborden börjar. Julborden bokar på bra utan en krona i marknadsföring så det är kul. Men inte fullbokat än så vi får väl se om vi behöver marknadsföra lite längre fram.

img_0329Den här veckan ska ägnas åt att klä om Fredriksborg till ”höstkostym” med lite fantasi kan man göra det väldigt billigt. Ut i skog & mark, komplettera med lite köpta växter och massor av ljus så är det klart. Ska oxå få till de där ”badkarshyllorna” i gammalt trä och med härligt badsalt mm. Vi har ju två rum med badkar och under hösten/vintern är det säkert gäster som gärna tar ett bad. Tror att jag väntar till nästa vecka med mitt kontorsrum i stan, är nog bätttre att ha Gemet på plats här på Fredriksborg först. Det ringer och kommer mycket mer mail varje dag än man kan tro..

Jag hade ju tokfel när det gällde säsongsstarten av Så mycket bätttre.. Det börjar ju inte förrän den 22/10 såg jag. I kväll ska jag se om jag kan hitta någon serie på TV Play eller någon annan kanal att titta på, tror jag tar en podd-paus i dag oxå..

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.