Varsel & make up penslar..

img_0254Jag är inte helt säker på att Ericssons vd är speciellt omtyckt av fotografen som tog den här bilden. Den var säkert en av många fotografen tog men den som valdes är inte särskilt smickrande.. Kanske inte ens är fotografen själv som valt ut vilken bild som skulle användas men oavsett så var inte syftet att framställa honom så positivt som möjligt. Texten och det lätt överlägsna uttrycket signalerar inte direkt att den käre vd:n är speciellt empatisk och medkännande i situationen. Det är han säkert, det finns ingen sund människa som inte bryr sig om att 3 000 personer varslas men ibland måste vissa tuffa beslut tas. Jag är inte tillräckligt initierad för att kunna ha en åsikt om det är rätt åtgärd eller inte men jag är rätt säker på att han inte tyckte det var en kul dag på jobbet. Det värsta med de här varslen är att de i princip alltid drabbar mindre städer. Städer där de drabbade ofta har svårt att hitta nya jobb. Stödinsatser sätts in för att utbilda, försöka skapa nya jobb mm som belastar såväl företag som skattebetalarna. Mest skattebetalarna så Ericsson kan fortsätta att göra stora vinster. Det kan ju låta ologiskt men nödvändigt i en marknadsekonomi. Vi vinner ju på att ha starka bolag i Sverige, så då måste de få tjäna pengar även om det en dag som den här känns för både dem som drabbas av varsel och alla andra. Brukar ju oftast bli så att när de varslar 3 000 så är det långt ifrån 3 000 som i slutändan förlorar sitt arbete..

img_0265Såg på något kortprogram på TV 4 Play igår där olika personer stylade om personer som hamnat helt i ”vardagsträsket” De blev sådär lagom stylade men jag insåg att det blivit en hel vetenskap att lägga make up. Det ska ”skulpteras” och Gud vet vad i ansiktet med en mängd nya produkter. Antalet penslar som behövs är ett gäng.. För mig  har sommaren inneburit skadade penslar, Tintin & Karisma har lyckats få tag på några stycken och de är inte riktigt i samma skick som de var och borde vara. Inte för att jag behöver två dussin nya penslar men några stycken är jag definitivt i behov av.. Bara att skriva upp på den där avlastningslistan och se nör jag får tid eller möjlighet att få det inköpt..

img_0256Hur mysigt såg inte det här ut? En riktig ”skördefest” i en gammal härlig lada. Det riktigt kliar i fingrarna att få göra en sådan här dekoration & fest. Men nu har jag ju ingen lada, i fästningen får vi inte vara efter 1/10 pga fladdermössens vintervila så någon skördefest kommer det inte bli.. Däremot den där kräftskivan som blev inställd förra veckan, den kommer vara nästa vecka, men det känns nästan lite konstigt att duka upp och dekorera för en klassisk kräftskiva i mitten på oktober. De ska vara i Orangeriet så vi lär få elda rejält i kaminen och ha en väldig massa levande ljus, då kan det bli riktigt mysigt.

Jag har nu börjat den där meditationen. Konstaterar att jag har en hel del att lära. Hade inga problem med att inte kunna hålla mig still, somnade.. Så det kan nog inte räknas som mer än ett försök till meditation men dock ett försök. Det går säkert lite bättre i morgon..

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.