Vaknade till regn..

installt

Vaknade av det regnade och ljudet mot taket var så otroligt mysigt. Stannade kvar och jobbade i Knut just för mysfaktorn. Eventbolaget som bokat in kvällens kräftskiva hade gjort en tabbe och de hade ett datum (i dag) och kunden hade ett annat.. Så resultatet blev att Kräftskivan ikväll blev inställd och flyttad till den 13:e oktober. Det gjorde inte direkt ont kan jag erkänna för vi har haft att göra så det räcker ändå de sista veckorna. Dagens målsättning blir då också lättare att uppfylla:) Har rensat hela inboxen och antalet olästa mail är nu noll! Kvarstår två månaders bokföring som skall göras klart under kvällen. Blommorna som skulle vara min belöning får vänta eftersom jag inte kan transportera mig i dag.

aktietipsHar inte glömt gårdagens rubrik om aktier.. Inte för att jag ska bli någon börshaj det finns det inte direkt några medel för men tänkte börja på minsta möjliga nivå. Kanske köpa för någon hundralapp per månad och sedan kunna bygga vidare. Tänkte börja i oktober med att i alla fall starta en aktiedepå på tex Avanza och ta 500 kronor och börja med för att sedan fortsätta bygga på när det finns möjligheter för det. Det är bättre att börja även om beloppen är små än att vänta till man tycker att man har en rejäl sudd pengar att satsa för då kanske man aldrig kommer igång. Någon tid att sitta och detaljstudera aktietips har jag verkligen inte och behöver väl inte heller med de små insatserna men det är ett sätt att komma igång som kanske kan växa med tiden. Köpte och sålde Ericsson aktier en gång i tiden som gav en extremt bra avkastning, men då var ju insatsen väsentligt högre:) På den här nivån blir det lite som att spela Lotto fast utan chans att vinna storpotten som man ändå aldrig gör, och det är roligare också att kunna följa utvecklingen än att hoppas på att Lottobollarna ska hoppa rätt.. Vi får väl se om jag får tid att börja i oktober och hur det i sådana fall går.

image                      Måndag och troligtvis även tisdag kommer det bli jobb på andra sidan bron så då är det dags att byta ut ”skärgårdskostymen” till lite mer representativa kläder. Jobbar fredag-söndag på Fredriksborg sedan blir det lite stan och lite skärgård under veckodagarna. Miljöombyte, men har blivit en riktig skärgårdsbo så jag kommer definitivt längta tillbaka framåt eftermiddagen/ kvällen. Ju äldre jag blir uppskattar jag tystnaden & lugnet mer och mer, säkert inte ovanligt alls. City i rusningstrafik, som det snart är 12 timmar per dygn, tycker jag är direkt stressande och trivs inte alls. Runt Hamngatan och kvarteren omkring får man ju nästan en lättare form av panik på grund av alla bilar och människor. Det kan jag gärna vara utan..

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.