Affärsplan & aktier..

depositphotos_23449242-Business-plan-chalkboard har ju konferenser  varje vecka nu så här på  hösten. Typ alla jobbar med affärsplanerna och nästa års budget. Det är både små och ledningsgrupper från större företag som är här och planerar. Även om jag själv knappast är någon storföretagare så är det precis lika viktigt art göra både affärsplanen som budgeten för nästa år. Från och med söndag så är det lite mindre intensivt på Fredriksborg ide kommande veckorna, bortsett från helgerna så då passar det bra att ta itu med just det. Det bästa är att jag slipper få den godkänd och behöver heller inte förbereda stora presentationer inför åhörare.. Det var några år sedan jag gjorde en riktigt ordentlig budget och affärsplan som varit riktigt genomarbetad. Tyvärr kan man väl säga med facit i hand, hade nog undvikit några av de fallgropar jag fallit i om jag hade gjort det. Men det är väl så att man får lära sig att vara entreprenör som med allt annat. Lärt mig har jag gjort och även om man inte ska ägna sig åt att titta i backspegeln så är det viktigt att ta med lärdomarna och förstå dem innan man går vidare och det tycker jag nog att jag gjort. Ingen mer backspegel utan nu är det framrutan som gäller. Mycket roligare..

imageHar insett att jag nog måste göra en plan även för mitt skrivande. Någon slags tidsplan, även om den löper över lång tid för att bara skriva när man får tid över innebär att man aldrig får något skrivet. Det finns alltid något att göra så något skrivande blir det typ aldrig nu för tiden. Saknar det så på söndagens veckoplanering ska även skrivarpass listas.. Jag är väl uppe i ca 3 000 ord och bör upp i runt 80-100 000 ord innan det är en färdig bok. I min Readly APP finn bland annat tidningen Skriva med och den ska jag börja läsa. Den innehåller många bra tips och råd som tex hur man beskriver karaktärer, ger ut sin bok på eget förlag och mycket annat. Ett bra sätt att undvika fallgroparna som jag nyss nämnde.

image I morgon måste jag få ner den där jäkla inkorgen igen.. Den har växt dramatiskt den sista veckan. Tror nästan att jag snart måste sluta ha min popfabriken adress eftersom den har kommit i händerna på så något företag som i sin tur typ säljer mail adresser så det är galet mycket skräpmail varje dag. Jag avregistrera mig från hur många nyhetsbrev som helst men det bara dyker upp nya..  Kommer säkert få massa tips när jag lyssnar på Get Tings  Done avsnittet i Framgångspodden i morgon.

ro%cc%88d%20dahlia%20florali Om jag lyckas med mina mål i morgon så ska jag unna mig en liten bukett med Dahllöf och annat.. Så målen då.. 1. Bokföra två månader och få ner mailen till max 25 olästa. Kan ju låta som en walk in tre park men det är annat som ska göras också å jag kommer få jobba på för att klara det, men klara det ska jag.

Har lyssnat på en podd och bläddrar igenom för att hitta nästa att lyssna & somna till. Det är helt galet hur många poddar som dyker upp varje vecka. Några bra och andra kommer nog ha svårt att överleva. Tiden när man enkelt kunde tjäna massa pengar genom sponsorer på just poddar tror jag definitivt är förbi. Klart att de riktigt etablerade som Alex & Sigge,, Fredagspodden, Varvet med flera kommer klara sig på mer eller mindre samma sätt men i övrigt behövs en helhetsintegrering för att lyckas, det är jag övertygad om. Ursäkta mina errors i detta inlägg men har testat dators flatscreen funktion så att den är som en iPad typ och det är bekvämt och mina fel kommer minska med tiden.. Aktier kommer jag skriva om i ett inlägg i morgon (om jag kommer ihåg:))

Kram 💖

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.