Femton år..

image    Det har gått femton år sedan den där dagen som nu kallas 9/11. På ett sätt känns det som det var väldigt länge sedan det hände men samtidigt är det ändå skrämmande att det gått så många år. Jag tror att de allra flesta vet exakt vad de gjorde när de fick höra att det hänt, att det var på riktigt. Själv var jag i det stora konferensrummet på Coca-Colas kontor i Jordbro, det var ”Business Plan” tider och den här dagen presenterades kundplaner för vissa kundsegment. Håkan Helgesson höll på att presentera sin plan för OKQ8 när vår VD-sekreterare kom in rummet och berättade. Steve, vår amerikanske VD flög upp ur stolen och in till sitt rum för att ringa och kolla att hans släkt i New York var oskadda. Det var dom. Efter en kortare paus där vi tittade på TV-sändningen fortsatte Håkan presentera sin plan och resten av agendan fullföljdes. Men känslan och tankarna var inte helt fokuserade, ingen kunde riktigt ta in det som just hänt. Det var också första gången jag fick veta vem Usama Bin Laden var, det kanske jag borde vetat innan men det gjorde jag inte. Man visste överhuvudtaget inte så mycket om den typen av ”nyare” fanatiker & terrorister. Säkerheten på vår kontorsbyggnad och fabrik skärptes rejält eftersom Coca-Cola var och kanske fortfarande är den yttersta symbolen av USA. Inget hände oss som tur var och det var inte heller så att jag eller någon annan var direkt rädda för det heller. Nu däremot så tänker jag faktiskt på risken att det kan hända om man är på Centralen, Arlanda eller något annat. De allra flesta har nog blivit mycket mer medvetna..

imageDet var ju helt fantastiskt väder igår och då oxå väldigt mycket att göra på Fredriksborg.. Råvarorna för en hel del rätter räckte inte till en dag till i Orangeriet.. Nu var ju inte vädret det bästa i dag, blåste ömsom varma och ömsom kalla vindar så det var onödigt att åka och handla kom vi överens om. Vi var istället lite kreativa och körde med Fredriksborgs blåsiga meny i Orangeriet. Varma mackor, vanliga mackor och så det som vi hade kvar av för den vanliga menyn. Dagens storsäljare blev vår varma macka på landgångsbröd. Ny meny från nästa helg och frågan är om vi inte ska lägga till just en riktigt bra varm macka.

Har inte ont i fötterna i dag för precis som jag misstänkte så var antalet gäster i dag inte ens i närheten av i går. Hemma igen och det är hundarna oxå. Hemma i ett välstädat hem vilket känns extra skönt. TV:n vill inte riktigt idag, antagligen beroende på att det blåst så mycket i dag. Ska strax gå ut en sväng med hundarna, tidig sänggång planeras för i morgon bär det av över bron.

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.