Tystnad..

I dag är det tyst, lugnt och skönt. Återhämtning i den rofyllda miljön är precis vad jag behöver. Har lite som ska göras i dag men annars tänker jag ägna mig åt just återhämtning. Var uppe vid sju och var ute med hundarna första gången men unnade mig att somna om efter det. Senaste två veckorna har jag inte sovit de 7-8 timmarna jag behöver men det blir det ändring på nu. Nu när hösten sakta smyger sig på..

imageKvällarna blir mörka tidigare och tidigare så dags att göra lite ”sensommar/höst” fint hemma. Men kommer plocka blommor ute så länge det bara går så man har kvar lite sommarkänsla. Plocka fram ljuslyktor och stearinljus och ”piffa” till det helt enkelt. Har väl två stackars pelargoner som sett sina bästa dagar inne. Pelargoner ska man inte ha inne, jag vet men jag tycker det är fint. Fast då ska det vara fina eller åtminstone i hyfsat skick vilket mina två stackare inte riktigt är. Utomhus har jag levt ett ”krukfritt” liv hela sommaren. Onödigt att köpa massa växter när jag inte varit hemma mycket och garanterat skulle missat att vattna dem när jag kommit hem på kvällarna men nu kanske jag ska fixa till det lite framför huset och på altanen. Det är ju så otroligt mycket finare med lite blommor omkring sig..

imageFår se om jag kan få till en liten blomstart veckan som kommer. Kommer ge energi, det är ett som är säkert. Om jag nu inte missar att vattna dem..

imageLängtar verkligen efter kräftor och en ledig social kväll:) Inte för att det varit ”osocialt” på Fredriksborg men det har inte varit ledigt. I dag har jag träningsvärk.. Hursomhelst så ska jag se till att det planeras in både en semestervecka och några sociala aktiviter under september/oktober. Hade ju planerat att ta en semestervecka nu eller nästa vecka men ni vet hur det är.. Om man inte bestämmer sig så hinner det komma massa saker i agendan och vips så fanns det inte plats för någon semester. Nu ser det ut som om slutet av september eller början av oktober skulle kunna funka för lite semester. Kanske ska lära mig att bestämma datum så att jag inte landar i en situation med semester till jul..

imageSåg den här bilden på Facebook och ”stal den”, ser så otroligt roingivande ut att sitta där. Hon har säkert tagit en paus på vägen hem efter att varit och handlat. I cykelkorgen ligger nog fina grönsaker köpta i något marknadsstånd långt ifrån ICA Maxis grönsaksdiskar, eller Coop Hemmesta för den delen. Måste åka och handla och fylla på kylen som i princip ekar tom. Kommer jobba mer hemifrån från och med veckan efter nästa, då ska jag vara riktigt huslig och göra ett gäng ”storkok” så att jag kan frysa in mat. Lätt annars att hamna i fällan med att man gör det lätt för sig och det vill jag verkligen undvika.  Nej, en hälsosam höst ska jag se till att det blir..

Kram

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.