Effektivitet by Blondinbella..

imageHar sett på Instagram mm att Isabella ”Blondinbella” Löwengrip skrivit en del om hur man ska förbättra sin effektivitet på ett bra sätt. Nu är ju hon typ hälften så gammal som jag och har troligen dubbelt så mycket energi men hon har två barn medan jag har två hundar. Oavsett så kan man största sannolikhet lära sig något för att bli bättre på att effektivisera behöver jag definitivt. Sagt och gjort, gick in på hennes blogg och läste de sex tipsen hon hade och ska nu rannsaka mig själv och jag kan garanterat både få en tankeställare och några bra tips..

imageJa, det här lever jag dessvärre i alldeles för liten utsträckning efter. Helt överens om att balans är A och O oavsett vad det gäller. Slutsats: Förändring behövs.  Åtgärd: Bättre arbetsplanering, bättre struktur OCH gå en lite längre promenad med hundarna direkt jag kommer hem (efter att ha bytt om) och detta UTAN mobiltelefon. Börjar helt enkelt i morgon, kan bara ge energi och några undanflykter finns inte (väder gäller inte som bortförklaring). I helgen ska jag lägga ett schema och inte bara en oprioriterad To Do lista. Jag ska veta var jag ska vara och vilka tider och vad som ska uträttas varje dag.

imageTips 2 & 3.. I morgon tar jag bort de få notifikationer jag har på min telefon. Jag har ofta telefonen på ljudlöst men det är oxå störande för andra som behöver få tag på en så här gör jag så att jag bestämmer när jag behöver jobba ostört och då har telefonen på ljudlöst och när jag kan ha den på men ändå kunna göra saker. En klassiker som man ofta gör är att man börjar med de ”lätta” uppgifterna på To Do listan och sparar ”surdegarna”. Det innebär ju att den/dom ligger och ”gnager” typ hela dagen så här ska jag bli mycket bättre på att göra det enligt tipset. Övertygad om att antalet gånger överstrykningspennan kan markera att en uppgift är klar kommer att öka.

Man ska alltid sätta ribban/målet högt men jag tycker det räcker för den här veckan att börja med de tre första tipsen. Det är ju bara tre dagar kvar den här veckan. Ja, men bara en arbetsdag kanske ni tycker men den här helgen ska jag jobba så jag har typ lite drygt en halv vanlig arbetsvecka kvar.. Will keep you posted 🍀

imageNär det gäller middagen i dag var jag otroligt effektiv.. En STOR portion smörstekta kantareller.. Svenska och supergoda som jag fått av Jonny på jobbet 🙏🏻  Uppfyller väl inte hela kostcirkeln direkt men var väldigt gott. Äter ju oftast på hotellet och har blivit riktigt bra på att både äta mer grönsaker och dricka mindre Coca-Cola:) Äter till och med frukost ett gäng dagar i veckan, så med andra ord kan man lära gamla hundar sitta & då borde Blondinbellas tips vara en nästintill en ”walk in the park”

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.