10.00-01.00..

imageDet blev inte riktigt som jag planerat i morse. Jag skulle gå upp i god tid, vakna ordentligt, göra mig iordning och ta hjälp av stora mirakelväskan för att se pigg ut hela dagen. Vaknade gjorde jag förvisso, men inte i god tid. Blev istället panikstress och typ tre minuter för att ta hjälp för att se pigg ut. Resultatet? Nej, inte så bra. Kom istället 5-10 minuter försent till dagens första möte och helt utan den lugna morgonen med tid att fixa till sig. Mötet gick som tur var bättre än min dag började.. Min numera ständige följeslagare Daniel var som tur var med på mötet så att jag med säkerhet vet att allt som ska göras efter mötet är noga dokumenterat. Efter mötet åt vi lunch och planerade morgondagen. Åt raggmunk med fläsk, en äkta husmansklassiker som det inte var igår jag åt precis. Gott var det hur som helst och bra att få i mig lite ordentlig lagad mat. Blir ju helfabrikat lite för ofta just nu.

imageFixade snabbt lite små ärenden innan det var dags för nästa möte. En sista total genomgång av boken med och hemma hos X. Rad för rad, manuset har ju varit iväg för korrekturgenomgång och nu skulle vi kolla att vi var nöjda med själva innehållet. Kanske ta bort något och lägga till något annat, typ en sista handpåläggning innan den skulle gå på tryck. Vi visste och hade planerat för att det säkert skulle ta sex timmar. Vi träffades strax efter klockan 15 och vid halv ett gick ögonen i kors. Dessvärre var vi inte ens klara men insåg att det bara skulle bli slarvfel om vi fortsatte. Trots att manuset varit på korrektur genomgång två gånger hittade vi så många fel så en stor del av tiden gick åt till att rätta jobbet som korrektur tjejen gjort och i vissa fall inte gjort. Så ska det ju verkligen inte vara och just nu när tiden är knapp blir man allt annat än lycklig över att få göra om det som hon skulle gjort. Men ingen ide att tjafsa om det nu, det måste bli rätt och det nu så det är bara att fortsätta i morgon bitti. Ställer till det helt i min planering men boken måste ut en viss vecka och då måste den vara klar i morgon. Dessutom måste jag komma till en punkt där boken är klar, att hoppa mellan korrekturläsning/ textjusteringar och massa andra möten/åtgärder blir extremt jobbigt. Fokus på annat är det som behövs nu så stopp & check på boken i morgon är inte en minut för tidigt. Det skulle ha skett för en vecka sedan. Några timmar till i morgon så kan jag lägga det åt sidan i ett antal veckor framöver. Välbehövligt..

Nu lyssna 20 minuter på min ljudbok som får bli som en god natt saga. Efter ett marathon pass med 15 timmars arbetsdag är det svårt att bara hoppa rakt i säng och somna. Krävs lite omställningstid..

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.