Nu ska jag vara svensk..

image
..med andra ord prata om vädret. Juldagen strax innan 19.00 och det är sex plusgrader. Inte riktigt normalt. Här i Marbella är det 13 grader just nu så skillnaden är inte så stor. Men på dagarna är det. Skillnad alltså.
På eftermiddagen dök solen upp igen och då var det riktigt varmt på terrassen.

Att vara svensk har en helt annan betydelse är i Spanien. ”Nu är du så där svensk igen” är ett uttryck som ofta används. Det innebär att man är envis, vägrar lyssna utan ska göra på sitt eget sätt. Ja, inte vet jag om det är så svenskt men det tycker i allafall spanjorerna.
Men när man ser den här artikeln på Aftonbladets app så är envis kanske inte det första som slår en utan något i stil med vanemänniskor, rädda för förändring och jag vill inte prova något nytt det kan vara farligt..
image
Men om nu Birgitta & Leif mår bra och är lyckliga med sitt resande så ska inte jag lägga mig. Kan tycka att de missar en hel del som världen och livet har att erbjuda.. Men som sagt upp till dem. Hoppas solen skiner på dem ❤️

Alla är vi väl lite mans vanemänniskor men det kan som sagt ta sig olika uttryck. Jag är inte modigast i världen själv när det gäller att prova massa, enligt mig, konstiga maträtter till exempel. Inte gärna skulle jag hoppa Bungy Jump heller men inom andra områden kan jag vara mer modig än jag kanske borde.

image
Den här bilden kommer ni nog få se 2016, men mer om det sen. I dag har jag inte gjort ett dugg mer än planerat och tänkt.. Den dynamiska kokboken är en ide, sedan får vi se om den håller eller inte. Nej, jag ska inte jobba på samma sätt som de senaste åren men lite måste jag ju pyssla med. Är inte redo för pension riktigt än..

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.