Tänk om man..

image
..vore så här duktig och kunde få till rena mästerverken i julbaket. Kanske att skjuta över målet för egen del, julbaket har aldrig varit min styrka. Inte att baka överhuvudtaget om jag ska vara helt ärlig. Glömmer aldrig när jag en sommar skulle bli duktig på att baka. Ta steget från chokladbollarna och muffinssmet vidare. Solen sken och vattnet glittrade över Solöfjärden när jag stod där i köket redo att sätta igång. Här skulle det göras en kaffekorg med hembakt så det så. Rulltårta med jordgubbssylt lät väl somrigt och bra. Med en sprucken och rätt så deformerad rulltårta satt vi sedan på vår gamle grannes brygga och alla låtsades att det var gott. Bakade inte mer den sommaren..

image
Jag är nog helt enkelt bättre på de stora penseldragen. Detaljer är liksom inte min grej. Lite socker hit eller dit, glömma saltet i potatisen är väl inte hela världen. Så vissa saker ska man inse att man behöver jobba med att bli bättre på eller avstå (för de stackare som tvingas låtsas att det är gott skull). Men alla kan, det handlar bara om att prioritera att lära sig. Sveriges Mästerkock blir jag aldrig men vad gör det?

Överstrykningspennan har fått jobba lite idag. Mestadels sådana där saker som går fort att göra men som av någon anledning hänger kvar där på To Do listan. Men nu minsann är massa av dem fixade! Dags att börja planera middagen, är riktigt riktigt hungrig..

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.