Den ”sociala” utvecklingen..

..kan man ju tycka vad man vill om. Sociala medier gör oss ju både mer och mindre sociala vilket man kan skriva en hel avhandling om. Det tänker jag inte göra. Men var går gränserna? Henrik Schyffert stod ut en månad utan en ”smart” telefon enligt Hasse Brontens information i TV-soffan i TV 4 i morse.
Vuxna gör som dom vill men när man lägger upp en videoblogg med sin fyraåriga dotter passerar man en gräns. Barnet har absolut ingen aning om vad han/hon är med på, hur detta kan spridas och användas. När föräldrarna sedan är mycket etablerade media människor som lever på den nya utvecklingen i hög utsträckning blir det ännu lite värre. Värst blir det sedan när Blogg Awards nominerar det till ett pris och TV 4 tar upp det som något kul i Nyhetsmorgon. Vi måste alla följa med i tidens utveckling men att exponera sitt barn på det sättet och det uppskattas och lyfts fram som kul så tycker jag inte utvecklingen är ett enda dugg kul.

image
Tiden rusar fram och det syns på håret.. Måste komma ihåg att boka tid för klippning och ny Olaplex behandling (eller vad tusan det nu hette). Måtte Jenny ha någon tid innan jul..

Kram 🐰

2 reaktioner på ”Den ”sociala” utvecklingen..”

  1. Mycket bra skrivet Eva! Barn som är fyra år är ju omyndiga av en anledning. Föräldrarna kan väl exponera sig själva hur mycket de vill men barnen bör få avgöra själva om de ska vara med eller ej.

  2. Håller med… Inte rätt någonstans…
    Bara för att pappa är extremt aktiv som vuxen, finns ingen ursäkt för att exponera en 4-åring på det sättet.. Inte ett fritt val

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.