När snålheten bedrar visheten..

image
Häromveckan när jag behövde köpa nya öronlurar (eller vad det nu heter) drabbades jag av den dumma snålheten. Jag köpte ett par riktigt billiga. Jag kunde ju förstå se bara genom att titta på dem att just de där antagligen inte var så bra. Men de var ju så mycket billigare än de där andra.. Så jag velade lite och tog de där billiga för hundarna har ju en tendens att bita i dem så de slutar fungera tänkte jag. Nu är ju jag i Sverige, med Europas sämsta öronlurar och hundarna i Marbella. De sitter inte kvar i öronen, ljudet är uselt, det finns ingen inspelningsfunktion, de är fula. Men någon hundralapp billigare än dem med kvalitet. I dag fick jag nog av att de ramlar ur, det kliar i öronen och allt det andra och köpte således nya. Nya av bra kvalitet som då blev dyrare än om jag köpt dem från början. Ett klassiskt exempel på när man är totalt dumsnål. Nu är jag nöjd med mina nya och ”förlusten” var ju inte stor ekonomiskt eftersom de första var just billiga, men lidit lite har jag nog allt gjort i onödan.

image
Var ute på stan på möte i dag och promenerade då litegrann för att få frisk luft. Frisk och frisk, allt är relativt det var ju mitt inne i stan. Bilden är tagen ca 16.45, hur mörkt är det inte. Rena rama nattmörkret och då infinner sig såklart längtan till Marbella. Men det återstår någon vecka i Sverige innan det är dags att ge sig av tillbaka till min lilla familj.

image
Men nu läste jag eller hörde någonstans att det ska bli snö. Vi får väl se om den hinner komma innan jag lämnar landet. Om man ska tro metrologerna så kommer jsg definitivt få uppleva både snö och snökaos. Återstår att se, de har haft fel förr kan man väl lugnt konstatera. Men jag har inget emot lite snö, det lyser upp men då får det vsra snö på riktigt och den gräsliga halkan kan jag gärna vara utan..

Nu lyssna lite på Hannah & Amanda Widells nya bok, sedan sova skönhetssömn..

Kram 😴

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.