Det är inte fult eller förbjudet..

..att ha roligt även om det händer hemska saker i världen och i vårt egen land.
Jag tänkte länge på det igår efter mitt väldigt ytliga FB-inlägg om shopping. Skämdes för en stund när jag tänkte på hur svårt andra har det på många ställen och på många sätt.

Men sedan tänkte jag att om jag och alla vi andra går omkring och tycker att vi inte kan ha kul bara för det, hur blir det då?
Outhärdligt. Det finns ju faktiskt inget som helst motsägelsefullt i att ha kul och att hjälpa på samma gång. För om vi bara går omkring och tycker synd om dem som drabbats, kanske skänker några hundralappar men sedan inte vågar ha kul eller våga visa att vi har kul. Att vi är ytliga ibland osv. Då blir ju absolut ingenting bättre. Av att ha kul får man energi och då kanske man orkar hjälpa till som volontär någon dag eller på annat sätt gör så att vardagen blir lite bättre för någon annan.

Det finns förstås dagar då vi behöver ta till oss, reflektera och inte bara skicka en hundralapp. Terrordåden i Paris är ett sådant exempel. För det är så jävla meningslöst. Paris kommer närmare oss än Syrien, men det är alla människor som drabbas på ett eller annat sätt. Jag menar inte att vi ska bortse från det som händer i vår värld. Engagemang är viktigare än någonsin. Men vi måste orka ge av oss själva, var och en kan välja på vilket sätt. Men vi måste oxå unna oss att få energi så att vi orkar hjälpa och inte fastnar i TV-soffan och förfasas men inte gör något alls.

Drar företagen in på julborden i år för att man inte kan gå ut och ”frossa”? Skänker en peng till någon hjälporganisation i stället.
Ja, det är kanske fint tänkt men om man vänder på det;
1. Det är när det är svårt som vi behöver energi, framtidstro och ha roligt.
2. De flesta företag har nog om de tänker efter råd med både en julfest och ett bidrag.
3. Sammanhållningen på arbetsplatsen – att vi inte bara jobbar ihop utan också har kul ihop är otroligt viktig och sammansvetsande för företaget.

Jag är helt övertygad kära företagare och medmänniskor: Vi måste ha lite kul för att orka hjälpa till. Det är INTE fult att ha roligt och se till att företaget får en kul kväll ihop. Det kanske ger alla energi att hjälpa till. Skänka gamla leksaker till de barn som kommer hit, eller kanske till grannen som måste vända och vrida på varje krona.
I bland finns behovet av hjälp närmare än du tror.

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.