Förändringens tider..

zebra
Om något inte fungerar som det är så behöver man göra något annorlunda. Om man vill att det ska fungera vill säga. Redan Albert Einstein var på det klara med att om man fortsatte att göra samma sak om och om igen och förväntar sig ett annat resultat kan man fortsätta i evighet. Troligen en evighet som man också undrar varför man aldrig får det att funka. Den här sanningen gäller allt. För att få till den rätta svingen kan man inte göra som man alltid gjort, om man fortsätter ta emot flyktingar utan plan och för dem då utan värdighet blir det heller ingen förbättrad integrationspolitik, ja ni fattar det gäller precis allt. PÅ samma sätt gäller det individen, i både stort och smått. Återkommer till det där med att göra sin egen revision av livet minst en gång per år. Gå igenom trivs jag med det jag jobbar med, trivs jag med min fritid osv osv. Alltid något man kommer på att man faktiskt skulle vilja ha annorlunda. Hur mycket man vill det och hur mycket man är beredd att våga är upp till beslut för var och en. Men då har man i alla fall gjort hemläxan och tagit ett aktivt beslut att förändra eller låta det vara som det är.
Jag förstår att man inte har all valfrihet man önskar som individ, men varning varning för att hamna i offerrollen och börja tycka synd om sig själv. Klart alla tycker lite synd om sig själv någon gång men om man stannar där är steget inte långt till att bli fastklistrad i bitterheten. Själv känner jag att förändringens vindar närmar sig..

depositphotos_23449242-Business-plan-chalkboard
Jag jobbar ju för fullt med ”bokslut” av det jag av olika skäl hamnat efter med. Min egen deadline 30/12 när jag skall luta mig tillbaka och känna mig klar med det arbetet. Jag har inte haft tid att vare sig tänka än mindre göra en vettig Affärsplan de senaste två åren. Jag som gjort så mycket Affärsplaner att jag nog nästan ligger på rekordnivå vad gäller antal. Oändliga timmar har spenderats på att producera Affärsplaner i form Powerpoint presentationer. För internt bruk. Hur många sidor som helst. Men det var då det, så kommer det inte se ut i min egen lilla entreprenörsvärld. Jag ser verkligen fram emot att göra en Affärsplan för 2016. Jag till och med längtar efter att få sätta igång med den. Den kommer inte vara 150 sidor och inte heller i Powerpoint. Min Affärsplan kommer att vara i Word med infällda inslag från Excel. Konkret och handfast med tydliga ”aktiviteter” och mål. Sedan kanske Powerpoint kommer in i bilden, om jag skall presentera något internt eller externt men det är en helt annan femma det.

drink
Mitt i allt ”bokslut” och tankar kring 2016 så behöver man också lite annat, lite tjejsnack till exempel. Måste få till en träff med Kathrine som ju också är i Marbella nu. Lucia vill jag också träffa innan jag åker hem. Sedan så ju såklart Madeleine & Oliver komma hit, det vill jag verkligen också. Känner glädje och tacksamhet över att jag har så många vänner som piggar upp vardagen. En stor familj som kommer få ett eget avsnitt i Affärsplanen, för usch vad jag varit dålig på att umgås med familjens alla medlemmar. Familjen i Affärsplanen? Ja, för är det något jag lärt mig så är det vikten av balans för att få till ett ”må bra” liv. Ni ser, man blir klokare med åren och tur är väl det..

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.