Klockan är halv tolv..

image
..och det är bara 18 grader. Väsentligt varmare än i Stockholm men kyligt för att vara här. Har kollat 10-dagars prognosen och det ser alldeles perfekt ut. Runt 23-24 grader i skuggan och mycket sol = me like.
Tillsammans med mina förbättrade matvanor kommer jag förhoppningsvis åka hem full av kraft och energi.

Har börjat lyssna på en ny bok på Storytel. Funderade på upplägget om det är typ som Spotiy att författaren och förlaget knappt får någon ersättning. Men så är det inte. Breakeven för Storytel går vid fyra lästa/lyssnade böcker per månad. Då har de noll kronor kvar av vad varje prenumerant betalar för sitt medlemsskap. Det betyder två saker;
1. Jag förstör affärsupplägget fullständigt. Jag är en sådan där olönsam kund som de flesta företag brukar ogilla:)
2. De har ännu inte knäckt nöten med differentierad ersättning till författare och förlag. Det innebär att de får lika mycket osvsett om jag bara lyssnar tex 10 minuter på boken eller om jag lyssnar på hela. Eftersom man har obegränsad tillgång så har jag ju principen att sluta lyssna om boken inte fångat mig på 20 minuter. Alltså en ännu mer olönsam kund. Den nöten tror jag att de bara måste löss och det rätt snabbt. Kommer bli svårt att bygga ett lönsamt Storytel bolag annars. Nu lyssnar inte alla lika mycket som jag men hela modellen är lite för förmånlig för andra intressenter, dvs användare, författare och förlag. Vi får se vad som händer helt enkelt.

Under tiden fortsätter jag att lyssna & lyssna. Tänker börja direkt.

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.