Breaking News..

image
Nej, det här ska inte handla om Breaking News med Filip & Fredrik utan om hur dagens sensationsjournalistik och följande mediadrev funkar eller kan funka är väl bättre beskrivet för det är ju lite olika från fall till fall.

image
Den journalist som i dag kom på (eller kom på tidigare men valt till idag med att släppa) att Jimmie Åkesson spelat för en halv miljon på nätcasino känner sig nog extra lycklig idag. Även om jag verkligen inte sympatiserar med Jimmie Åkesson på ett enda plan kan jag inte förstå vad vi har med det att göra. Så länge han spelat för sina egna pengar så får han väl som alla andra använda dom på det sätt dom föredrar. Vissa köper en handväska för en halvmiljon, OK dom kanske inte är så många men dom finns. Andra köper en båt osv. Är väl möjligen lite mer kontroversiellt att en partiledare lägger så mycket på spel, kan kanske finnas ett spelberoende men det vet ingen och därför har vi inte med att göra på vad han lägger sina pengar. Så länge de är just hans egna.

Andra exempel..Mona Sahlin & tobleronen. Herregud vilken förföljelse. Alla gjorde allt för att gräva fram varenda fel stackars Mona gjort, P-böter hos Kronofogden, Toblerone på Riksdagens betalkort och den totala häxjakten var i gång.

image

Säger inte att Mona hanterade situationen med alla rätt i facit, att åka till Maurtitius var kanske i det smartaste hon gjort. Kunde valt något resmål som stack lite mindre i ögonen och inte ge mer bränsle till häxjakten. Jag är totalt övertygad om att Göran Persson, på den tiden finansminister, stod med taktpinnen och bestämde exakt hur Monas ”tillkortakommanden” skulle släppas med målet att själv bli statsminister.

image
En gång fick Mona Sahlin, typ i 50-årspresent, en dyr handväska av sin vännina Liza Marklund. Hur många spaltmeter skrevs det inte om den och om det var rätt att hon skulle ha en sådan dyr väska. En sak är säker, det hade aldrig hänt om tex Göran Persson fått en dyr portfölj av någon. Hur som helst, väskan är ett minne blott, Mona sålde den på någon välgörenhetsorganisation. Antagligen för att hon bara inte orkade prata ett enda ord till om den där väskan.

En annan kvinna det blåste om och det rejält var
image
Maria Borelius. Nu svarade hon väl inte direkt vad PR-specialisterna och hon kommit fram till när hon stressad stod där med fotoblixtar och mikrofoner upptryckta i ansiktet så det blev ju lite dumt alltihop. Men ger det rätten för journalister och fotografer att ta sig in familjens trädgård, titta in genom fönster och klättra upp på balkongen på övervåningen på deras hus och titta in. Följa efter barnen till skolan and you name it. Jag tycker verkligen inte att det är OK att utsätta människor för den typen av häxjakter så att de måste låsa in sig eller fly från sina hem. Maria Borelius hade knappast gjort något superkriminellt eller skadat andra människor. Hon avgick snabbt det hjälpte inte så familjen flyttade till London.. Normalt journalistbeteende, nej verkligen inte om ni frågar mig..

Nu börjar partiledardebatten – mot soffan..

Kram