Första charterresan..

image
Vaknade i morse och hade den allra första charterresan i huvudet. Det var nog ca 35 år sedan som Titti & jag gick in på Vingresor på Drottninggatan och skulle beställa en resa till typ första eller andra veckan i juni. Rimini, sa tjejen som satt bakom disken, ni måste åka till Rimini. Vi lyssnade så klart på henne och snart var allt bokat & klart för en vecka i Rimini i juni..

image
Inte så jättecharmigt kanske, 3 mil lång strand med solstol efter solstol i all oändlighet. Jag kommer ihåg att hela den långa strandsträckan var uppdelad och varje del hade sitt efter nummer och ibland också namn. Bara man kom ihåg sitt strandnummer så kunde man alltid hitta hem, svårare än så var det inte.

image
Kommer ihåg att det här hotellet fanns även då, men det var definitivt inte där vi bodde. Vi bodde på, om jag inte minns fel, ett tvåstjärnigt hotell som hette Oxford. Väldigt spartanskt men vad gjorde det, läget var ju perfekt för våra syften.

image
Rimini är inte bara strand och bad, det finns en vacker och väldigt typisk italiensk stadskärna också. Inte för att vi var där så ofta den där första charterveckan då var det helt andra saker som hägrade..

image