Knut på huvudet..

image
..och typ mysdress är det bästa med att sitta hemma & jobba en hel dag. Lite Skalman feeling kan man oxå applicera, jobba när man vill, äta när man vill, vila när man vill. Skalman lyssnar då sannerligen på kroppen så det bra att leva lite som honom då och då.. Onsdagens To Do lista känns överkomlig, det enda man inte kan styra över är att få tag på personer på att ringa listan. Men inte så lång sådan lista i morgon vilket är skönt, jag ogillar verkligen att prata i telefon.

image
Jag är, som de flesta vet, väldigt envis och har alltid varit det. Det är väl både på gott och ont det som det flesta egenskaper är. Började läsa innan jag började skolan och slukade böcker. Tror jag säkert nämnt det förut men min fina underbara mormor oroade sig så över detta ständiga läsande. Hennes farhåga att jag skulle bli präst har ju långt i från besannats så där oroade hon sig i onödan. Jag har aldrig förstått varför hon gjorde den kopplingen för jag visade knappast några religösa tecken om man bortser ifrån att jag gick i Söndagsskolan. Men för mormor som verkligen var från arbetarklassen var det kanske så att hon inte tyckte det var normalt att läsa så mycket, det var präster som gjorde det och inga andra. Jag minns en gång när jag var typ 9-10 år och tjatade ihjäl min pappa att han skulle köra mig till Helsingborgs Stadsbibliotek. Varför? Jag hade varit på biblioteket med skolan tidigare i veckan och sett att de byggt upp en scen och scenografi för att spela Anton Tjechovs Körsbärsträdgården. Pappa försökte, utan framgång, övertyga mig om att den inte var något för mig och att jag skulle tycka den var tråkig. Hjälpte det? Inte en chans, så rätt var det var satt jag i bilen med Pappa. Han skulle bara köra mig dit och hämta mig (och betala biljetten så klart). Föreställningen ville jag se själv, fråga mig inte varför. Hursomhelst var det slutsålt långt innan det var vår tur i kön så det var bara att åka hem igen. Jag var otroligt besviken såklart. Sådär 20 år senare såg jag just Körsbärsträdgården i en uppsättning på Dramaten och jag kan inte annat än ge Pappa alla rätt. Jag hade den där gången, tidigt 70-tal, tyckt att den var långtråkig och blivit besviken av en annan anledning än den att jag inte fick någon biljett.