Fredagkväll för..

..sisådär 35 år sedan hade det varit ett öde värre än döden att vara ensam, hemma & göra absolut ingenting.. Det är inte riktigt så jag ser på det ikväll utan är enbart tacksam, radion på och total vila.

För 35 år sedan hade jag garanterat befunnit mig här
image
Började väl gå dit för 36 år sedan, innan man egentligen fick komma in. 15 års gräns gällde och i början var man alltid nervös att man inte skulle komma in. Varje fredag & lördag var man där, något annat fanns inte. Sedan när man fyllt 15 så började man ju längta till nästa ställe som hade 16 års gräns
image
Village på Körsbärsvägen vid Tekniska högskolan. Man var 15 och ett halvt innan man vågade sig på att försöka komma in.
Oj, vad nervös man var de första gångerna men snart var Village det nya stamhaket. Samma sak gällde, fredag & lördag utan undantag så var man där. Niklas Strömstedt var DJ där under en tid minns jag. Allt kändes så mycket mer vuxet på Village, och så mycket coolare. Bobbadilla var helt plötsligt helt uteslutet, det hade man vuxit i från.

Ibland gick vi på bio innan under de här åren, första gången skakade benen.. Tänk om man inte skulle få komma in och se den.
Man var ju inte 15 och det var ju absolut nödvändigt att se den. Vilken?
image
Sååå bra man tyckte den var & för att inte tala om musiken. Kunde ju inte bli bättre, skivan gick om och om igen på den röda hopfällbara skivspelaren i flickrummet..

Sedan kom nästa ”måste” film, men den tyckte jag aldrig lika mycket om även om jag så klart som alla andra tyckte den var bra och häftig..
image

Lite senare var det dags igen, en ny film som jag oxå älskade och musiken var underbar..
image
Kan än idag tycka om att lyssna på musiken från Saturday Night fever & Hair. Grease där emot är för klämkäck för att man ska tycka att det är något att lyssna på idag. Historien var ju dessutom extremt banal. De två andra hade i alla lite innehåll utöver musiken.

För att ha råd med detta dubiösa nöjesliv:), i bland gick vi till och med och åt kinamat eller pizza, så fick man ju se till att tjäna lite pengar. Det lättaste sättet var så klart att skaffa sig ett jobb på en hamburgerrestaurang.
image
Jag fick jobb på Clock på Kungsgatan. Efter skolan någon kväll typ 16-19 eller 16-22 och på lördagar 11-16. Försökte jobba så mycket jag kunde och fick så att man skulle ha fickpengar så det räckte. Jag kommer ihåg att vi hade en restaurangchef som hette Erik. Tjock & fryntlig, så här i efterhand tror jag nog att inte var helt nykter på jobbet för allt som oftast kunde han komma ut och ropa: Hurra, i dag får alla dubbelt OB-tillägg och liknande saker. Inte oss emot såklart. Han försvann efter ett tag, det visade sig att han fått sparken från sitt förra jobb på posten och nu var det dags för fängelsestraffet. Sedan såg vi inte honom mer, och inte de dubbla OB-tilläggen heller..

Ja, det var tider det.. Kul hade man och det var det allt gick ut på. Skolan och läxor var något nödvändigt ont som hade långt ifrån högsta prioritet. I dag när vi alla är vuxna har det blivit tvärtom högsta prioritet på jobb & måsten och mindre prioritet på att ha kul. Men man får inte glömma att ha kul, inte bara kul på jobbet utan kul på alla möjliga sätt..

image