Varför bodde jag på hotell?

image
Ja,det är egentligen en helt osannolik bakgrund & historia kring det..
I Augusti förra året flyttade vi in i vår älskade etagelägenhet precis vid havet, alldeles i utkanten av själva Marbella centrum. Vi trivdes så bra så vi tänkte att här kommer vi tillbringa mycket tid och då måste vi ha någon form av ”business” så att vi inte blir rastlösa etc. Det resulterade som de flesta av er vet i:
image
Lotus, som vi tillsammans med två andra delägare (en spansk & en holländare med lång erfarenhet som mäklare båda två) sakta men säkert nu bygger upp.

image
Det spanska mäklarsystemet fungerar helt annorlunda än det svenska och alla mäklare (i princip) kan sälja allt. Men ibland kan man förhandla sig till exklusivitet för vissa objekt och det har vi gjort i det ”komplex” som vi själva bor i. Vi delar det med en annan mäklare men har exklusivitet för olika lägenheter. Hur som helst så skulle vi ha visning och eftersom visningslägenheten är rätt fult och omysigt inredd och de andra tomma valde vi att att använda vår lägenhet som visningslägenhet. Först ut att komma och titta var ett par i sisådär 60-65 års åldern. Pedro & Emile (våra kollegor) visade vår och två andra lediga exakt likadana lägenheter som dock var omöblerade. Resultat: de la ett ”offer you cant refuse” på våran. Det var ju inte riktigt meningen.. Men kvinnan sa; jag vet när jag ser ett hem jag tycker om men jag kan aldrig skapa det själv. Dessutom tar det tid och vi börjar bli äldre så vi vill kunna flytta rätt in utan att behöva bekymra oss om möbler.
Så de köpte vår lägenhet med möbler med inte mina prydnadssaker, köksprylar etc och vi gjorde en rejäl vinst..

Älskar ju dock att bo där så jag & vår advokat Antonio åkte upp till närheten av Madrid där ägarna bor och förhandlade om att köpa en av de två kvarstående etagelägenheterna. Hur den förhandlingen gick till behåller jag nog för mig själv men slutresultatet är satt vi nu har en exakt likadan lägenhet som ägarna ska fixa till polera golv, måla om och lite annat och jag & Marian ska möblera.. Med en hel del pengar över på banken.. Kommer i och för sig gå åt till uppstart Kalmar, skatter, investeringar i Fredriksborg men för oss en riktigt god affär. Därför bodde vi på hotell för vår lägenhet kommer inte vara helt klar förrän i september men vi hade ändå planerat att vara mycket i Sverige den här sommaren.
Ibland ska man ha tur, eller hur?!

Kram