Måndag igen..

Håller fast vid rutinen att göra en snabbkoll på Facebook innan jag kollar på Aftonbladets app för att uppdatera mig om nyhetsläget. Nu på sommaren får man ju massor av små lyckopiller på FB, hur bra alla har det i det underbara vädret hemma i Sverige eller hur bra man har det i Grekland, Spanien eller var man nu är. Sedan är man lite mer rustad för att ta till sig om alla drunkningsolyckor, konflikter i världen, våld & i bästa fall någon positiv nyhet. Som tex att David Beckhams son dejtar någon Hollywood kändis som jag aldrig hört talas om. Han är 17 år så det är väl i alla fall första officiella dejten för honom. Å andra sidan får det mig att känna mig lite lagom lastgammal när Beckhams son:
1. Hunnit bli 17 år
2 Tyckte inte det var så himla länge sedan de fick sitt första barn
3. Jag har inte en susning om vem denna Hollywood kändis han dejtar är
Bara att vänja sig, något annat alternativ finns ju inte..

Måndag i dag, verkar oxå som om det är första arbetsdagen efter en lång & härlig semester för många. Sista semesterdagen för mig är det i alla fall . I morgon flyger vi hem och då sätter allt i gång igen. Landar i och för sig inte förrän vid 18.30 så man kan väl kalla morgondagen semesterdag oxå, om än inte den mest behagliga av dem alla. Är ju inte världsförtjust i att flyga och kommer gärna till flygplatsen i sista minuten och är sist i i planet. T däremot vill vara ute i, enligt mig, överdrivet god tid så att det aldrig uppstår någon stress.

Läst att det varit fler av de där riktiga ovädren hemma, med regn och blixtar & dunder. Vi hoppar dem i morgon va, när jag ska landa så blir jag oändligt tacksam..

Om en timme ska vi iväg till inredaren Marian, hon har bott här hela sitt liv men pratar helt flytande svenska. Hennes pappa är svensk och mamman spansk (oftast brukar det vara tvärtom, eller hur). Hur som helst så lärde han henne och hennes syster direkt från början att bli två språkiga, dvs både svenska & spanska. Numera kan hon ju såklart även engelska. Cool är hon & supertrevlig. Streetsmart som få, ser bra ut och kör omkring i sin Jaguar eller Porsche Caynne. Skild sedan ett antal år från sin finske fd make och bor själv kvar i villan med dottern, hunden och hushållerskan. Jobbar för tre gör hon, både många timmar men framförallt så är hon snabb som en vessla. Måste komma i håg att ta ett kort på henne när jag är där i dag.

image
Det här ska jag tänka på varje morgon och varje dag från och med det jag vaknar på onsdag morgon och ett gäng veckor framöver. Är väl i och för sig bra att alltid tänka så, men extra viktigt de kommande veckorna..

Kram