27 juli..

..är en väldigt speciell dag. Det är min mammas födelsedag och i dag, om livet varit rättvist, så skulle vi ha firat hennes 74-årsdag. Det hade inte varit något storslaget firande för det var inte mammas sätt att vilja fira sina födelsedagar på. Något annat är att som jag minns det så sken alltid solen just den 27 juli.

Mammas 70-årsdag inföll inte på en helg, och den skulle firas hos oss på Värmdö. Ska vi ha själva firandet på helgen mamma sa jag. Men hon stod på sig det skulle firas den 27 juli. Så, så blev det så klart & solen den sken från morgon till kväll och det blev ett trevligt kalas med familj & släkt. Mamma var inte så pigg på kalaset, hennes cancer och behandlingar påverkade henne och hon blev trött rätt fort. Men oavsett det så tror jag att hon hade en trevlig födelsedag och för oss andra var det viktigt att få möjligheter att fira hennes 70-årsdag tillsammans med henne och enligt hennes önskemål.

image
I dag tror jag att Mamma tittar ner på oss och är nog lite förvånad över hur duktig Pappa blivit på att laga mat, han som knappt kunde koka ett ägg. Jag tror hon är glad över att han ”vågade” köpa sin lägenhet i Marbella. Jag tror hon är glad över mycket men allra gladast är hon nog över att se sitt enda barnbarn Anton utvecklas till en jättefin kille med ett hjärta av guld & full av empati precis som mamma själv..

Kram