Skärgårdsromantik..

..har jag börjat tänka på och fundera kring efter det långa administrationspasset. Vi är ju på gång att utöka med ytterligare rum på Fredriksborg i det som heter Officersbostället, dvs där bodde en gång i tiden ett gäng officerare. Nu ska det bo konfererande, semestrande & weekendgäster, i en miljö som kommer vara mycket mer skärgårdsromantik än vad de gamla officerarna hade det.
I dag ser huset ut så här:
image
Det ligger på en egen tomt precis intill vår nuvarande hotellbyggnad. Tyvärr är taket för lågt så vi kommer inte kunna ha några rum på ”vinden” och Riksantikvarieämbetet säger nej till att lyfta takhöjden. Det är mycket de säger nej vill jag lova. För att inte ”offra” utrymme på hotellkorridorer kommer vi att bygga en veranda runt om så att varje rums dörr är direkt från utsidan..
image

De har påbörjat arbetet men det står stilla nu under vår högsäsong, inte så kul för våra gäster att ha en byggarbetsplats precis intill när man sökt sig till skärgården för lite lugn och ro. Planen är att vi får nycklarna den 31/1 och att vi då börjar med inredningen och hoppas kunna öppna kring den 1/3. Det är som förra gången Annika & jag som tillsammans diskuterar igenom hur vi vill att känslan i slutresultatet ska bli. Sedan är det Annika som har en grym känsla och förmåga att hitta grejer som ser till att slutresultatet blir som diskuterat. Vi brukar börja jobba med lite mood boards och diskutera utifrån dem. Här är några exempel på hur sådana kan se ut, inte alls de som vi bestämt oss för att jobba med för vi har inte satt igång riktigt än. Det gör vi i september när vi lagt vår högsäsong bakom oss..
Men hur som helst lite exempel som nog ligger rätt nära det vi kommer jobba mot/med:
image

image

image

image

image
Det här med att skapa rummen, känslan och trivselfaktorn är nog det absolut roligaste jag vet. Så skönt att jobba med Annika oxå både för att hon har så bra känsla och för att vi ofta tänker relativt lika, då blir det både kul & lätt att jobba..

Sedan har jag ju min envisa dröm som bara SKA bli av till nästa sommar. Stockholms största, mest omoderna & sjönära hotellrum. Precis intill Bryggdäcket nere vid vattnet ligger Norra Kaponjären, där vill jag ha ett rum som olikt allt annat i hotellväg. Det kommer inte kunna vara så modernt, dvs toaletten ligger utanför rummet etc. Men känslan av det stora rummet där det känns som om du kan ta på kryssningsfartygen som passerar kommer bli så unikt att man kan stå ut med att det är lite opraktiskt.. Mina mood bilder för det rummet går i stil med de här:
image

image

Fastighetsverket har sagt ja så det är bara upp till oss att lösa en ”landgång”, lite praktikaliteter & inredning så jag ger mig inte.. Det rummet ska invigas i maj/juni nästa år..

Administration, inredning, kreativitet allt i en salig blandning – det är verkligen ett kul jobb jag har:)

Kram