Jag & plånböcker..

image
Det är något fel mig på mig och kombinationen plånböcker. Inte bara det att jag nog använder dem lite för mycket utan oxå hur de ser ut. Det är i huvudsak två problem:
1. Jag blir lite snål för jag tycker att riktigt snygga plånböcker är galet dyra i förhållande till vad man egentligen får. Det är ju rätt korkat tänkt egentligen för är det någon man faktiskt använder mycket och ofta så är det ju faktiskt plånboken.
2. Jag har en förmåga att samla på mig massa mynt, kvitton och annat i plånboken så att den mest påminner om en sådan där gammal ”taxi chaffis” plånbok ni vet. Stor och tjock och allt annat än tjusig & snygg. Ser ju sådär ut när man tar fram den och ska betala någonstans.

Får inför några enkla regler:
1. Tömma plånboken från kvitton ett par gånger i veckan.
2. Tömma plånboken på mynt varje dag och lägga dem i ”spargrisen”
3. Leta reda på min visitkortspärm och flytta över visitkort jag får dit i stället för att springa omkring med en massa visitkort i plånboken som jag har noll nytta av.

Om jag kunde ta och få till det där så kanske jag nu när jag faktiskt är ”dam” unna mig en tjusig plånbok, vårda den och hålla den tjusig.

image
Kanske inte just denna, det var bara en bild jag hittade men en fin plånbok som jag köper för att jag verkligen vill ha den istället för en massa billiga substitut som jag köpt under alla år. Ja, det är nog ingen dum ide, kommer nog dröja ett tag innan jag hittar just DEN plånboken jag vill ha. Lägger man ut lite pengar på en hyfsat dyr plånbok så lär den få hänga med i några år så det gäller att välja med omsorg..

Steg 1 blir att rensa ut den befintliga plånboken och öva på att lära mig punkten 1 och 2 när jag klarar det ska jag ge mig på jakt efter min drömplånbok:)

Kram