Att läsa & skriva..

image
Att leva utan att läsa böcker är för mig en gåta att vissa väljer att göra.. Tänk vad berikande det är när man får möjlighet lära känna nya människor och på nära håll följa deras liv i både nöd & lust. Alla olika genres har sin charm och alla författare har sin berättarstil. Själv har jag med åren blivit en kräsen läsare, om en bok inte lyckas fånga mig efter ett gäng kapital bedömer jag sannolikheten att den ska lyckas med det senare sol rätt låg. Då slutar jag läsa och väljer hellre att läsa en bok som lyckas fånga mig. Det spelar ingen roll om det är en deckare, kriminalroman, skönlitterärbok, någons memoarer det måste fånga mig så att jag känner att jag berikas och berörs på något sött. I bland måste jag lösa böcker/artiklar i rent utbildande syfte då är det bara att läsa på hur dåligt, tråkigt och trist det en är skrivet.

image
Många, många, många när en dröm om att både få och kunna skriva men kommer av olika anledningar inte igång:
– Man vet inte riktigt hur man ska börja
– Man vet vet inte riktigt just exakt vad man ska skriva om
– Man tror inte man klarar det
– Man är rädd för att skriva grammatiskt fel
– Till vem ska man ska skriva & varför

Ja det finns nog många anledningar till att man inte riktigt kommer igång, eller komma vidare för de som faktiskt startat lite grann. Jag själv älskar att skriva, har alltid gjort. Skriver alltid bara rakt upp ner, är det här i bloggen struntar jag i om det blir grammatiskt fel är det för professionella sammanhang (inte i författar/skriver professionella sammanhang utan inom mina olika uppdrag/jobb) då måste det självklart vara så korrekt grammatiskt som möjligt och då får jag rätta till det i efterhand. Vara min egen redaktör så att sägs. Men alltid skriver jag bara rakt ut och vad som faller mig in..

Hur som helst så har jag tänkt mycket på det där med människors vilja att skriva och kanske också måla men aldrig kommer igång. Allt nu för tiden handlar om att ta tag i sin träning, den ens träningsformen efter den andra lanseras och blir precis ständigt och jämt påminda om både att vi ska och hur vi ska träna. Det är inget fel på att träna givetvis, det mår vi alla bra av om vårt syfte just är att vi gör det för att må bra på olika sätt. Men vi får inte sluta nära våra ”inre” drömmar och träna även dessa och på olika sätt jobba med vår inre träning. Då pratar jag inte om psykoterapi utan om att göra saker själv, för sig själv som ska ge näring åt det inre. Ett exempel på det är tex att komma igång att skriva. Oavsett om din dröm är bok om dig själv, en helt påhittad historia eller vad det nu må vara.. Därför kommer vi under hösten ha en egen ”kom ihåg att skriva” helg som kommer ledas av en svensk författare och ytterligare en person. Jag ska inte berätta allt nu men jag lovar att att om du när den minsta önskan om att våga ta tag i pennan & pappret (eller datorn för den delen) och börja lära dig lite om skrivandets konst som en knuff för att komma igång så ska du planera in det här i kalendern. Kommer ske någon gång i oktober/början av november ute på Fredriksborg..

Själv kommer jag sitta klistrad i ett hörn och suga i mig av allt jag kan lära mig och förhoppningsvis också få lite mera mod:)

Miljön på Fredriksborg är som gjord för det här..Tänk höst, lite vindar runt knuten, alla de tända ljusen och brasan som brinner..

Kram

4 reaktioner på ”Att läsa & skriva..”

  1. Jag kommer med (om den inte innefaller under min Kinresa)! Älskar att läsa och skriva. Vår bokcirkel fick en miniskrivkurs i present av en fd cirkeldeltagare. Hur kul som helst!

    1. Härligt – jag hoppas att den inte kommer infalla under din Kinaresa, när är du där? Lovar att di kommer uppskatta det och det upplägg vi planerar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.