Vad är lycka..

image
Visst är det så att man själv och ingen kan annan kan vara den som skapar lyckan i livet. Vi har alla olika definitioner, önskemål & drömmar om vad lycka är men fullt så lätt som att bara bestämma att man ska vara lycklig är det inte..

För det första tror jag inte att det finns någon som är lycklig 365 dagar per år, livet går upp och ner med toppar och dalar. Annars hade vi inte uppskattat något och antagligen blivit rätt så blasé allihop rätt snabbt.

Så vad är då lycka? Först främst självklart det som vi alldeles för ofta tar för givet: att få vara friska. Men om vi bortser ifrån det och andra mer basala saker som att kunna äta oss mätta varje dag etc som faktiskt väldigt många inte kan och som vi ska vara lyckliga över, vad är då lycka? Det beror nog en del på dagsformen i vissa delar men en del finns alltid där som ”behov” för att känna sig lycklig:

image
Känslan av att känna sig älskad & uppskattad, både bra & dåliga dagar..

image
Familj, vänner & bekanta gärna en brokig samling så att de kan tillföra och berika ditt liv. Tänk så tråkigt att bara umgås med sådana som var precis son en själv.. Tid att umgås och bara vara med familj & vänner..

image
Att vara saknad när man inte är där – att man betyder mycket så att man är saknad när man inte finns i närheten oavsett om det är ens man, familj eller vänner.. Man blir ju inte lycklig över att någon saknar en men glad över att vara saknad..

image
Blommor i stora lass i hemmet, extra lycklig blir man om man oväntat får blommor av någon.. Varför händer det så sällan?

image
Att odla egna grönsaker, blommor etc och se hur de växer och frodas. Nästa steg på bergsaltanen är egna örter, tomater, you name it..
image

Härliga middagar med familj kr vänner, hemma eller på restaurang. Hemma älskar jag att göra fina ”settings” dukning och detaljer.. Ska se till att ha mer tid för sånt..
image

Att ha ett hem som inte bara trivs i utan älskar att komma hem till och vara i.. Att inreda, både till en själv och andra . Just love it. Detta är inte bilder från mitt hem utan bara några exempel..
imageimage

Har nog snart ett nytt inredningsuppdrag på gång, blir det så blir jag lycklig för jag älskar att inreda.. Den röda tråden, blanda nytt med sådant du hittar på de mest konstiga ställen osv. Min passion helt enkelt:)

image
Och om du nu skulle vara ”olycklig” – är helt säker på att shopping gäller mot det mesta. Inte svåra sjukdomar och andra väldigt tråkiga saker såklart men mot ”vardagsolycka” – det är det till och med många läkare & forskare som säger.. Det absolut enda positiva med att vara lite olycklig med andra ord..

Det var dagsformen i dag, i morgon kanske det är flera stycken av de här som är utbytta mot något annat så för att använda en klyscha ”Carpe diem”

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.