Bikinis & nollor..

image
Ibland är det lätt att växla ihop valutor, som då Euro och kronor. En lätt regel är att ta priset i Euro gånger tio så har man i alla fall inte lurat sig själv att det är billigare än det är. Oftast så fungerar det att komma ihåg vilken valuta prislappen visar men några gånger har jag varit nära att göra totala katastrofköp..

När vi åkte ner i februari förra året för att börja leta efter lägenhet så var det det sämsta vädret på 25-30 år. Vi var ju där i fyra veckor och det regnade MYCKET och temperaturen var långt under det normala. Vissa dagar överraskade dock och solen & värmen dök upp från ingenstans. En kväll när vi var inne i Marbella stad för att äta middag såg jag att det var Super-rea i en butik fylld med badkläder. Skyltningen visade jättefina bikinis, baddräkter mm och budskapet var 40-60% rabatt.

Kunde ju inte motstå att gå in och kolla lite. Oj, vad många fina bikinis med tillhörande tunikor & annat de hade. Dyrt var det inte men inte heller billigt.. Fastnade för en bikini med en tillhörande tunika som kostade 800 med de rabatterade priset. Bestämde mig för att slå till och stegar fram till kassan tillsammans med T för att betala. När vi står där och hon plockar ihop bikinin och tunikan frågar T vad den kostar, 800 svarar jag då och samtidigt som jag säger det och ser hans reaktion inser jag att prislappen inte avser kronor utan Euro. Med den förenklade gånger 10 modellen innebär det att jag där och då var i full färd med att köpa en bikini för närmare 8 000 kronor. Detta med 40% rabatt!

Genomförde jag köpet, nej verkligen inte. Fick snabbt fram något om att jag glömt mina betalkort på hotellet eller någon annan genomskinlig nödlögn. Har inte besökt den butiken igen, verkar inte vara någon större ide med tanke på prislapparna..

Har gjort samma tankevurpa ett gäng gånger men för det mesta klarar jag av att hålla isär två saker även om det gäller valutor och shopping..

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.