Någon Prima Ballerina…

image
…blev det aldrig av mig. När jag var sisådär 5 år eller så tyckte min mamma att det var en jättebra ide att jag skulle börja på ballett (eller om det var jag som trodde att det var en bra ide och övertalade mamma).. Hur som helst, anmälan skedde och det var dags att börja. Jag tror det tog ungefär fem minuter innan jag bara ville därifrån. Tyckte det var så tråkigt och hemskt på alla vis. Jag tror inte ens jag avslutade första lektionen och några fler efter det blev det aldrig. Men jag provade, lärde mig att det inte var något för mig. Om jag inte gjort det kanske jag skulle gått omkring halva livet med en ouppfylld önskan om att vara balettdansös:)

Nej, man borde kunnat räkna ut med lilltån att balett inte var något för mig, vilket föranleder mig att bli starkare i min tro att det nog var jag som övertalade mamma om det där med balett än tvärtom. Jag var nog någon slags konstig korsning mellan:
image
Men inte alls lika modig, men envis och lite andra av Pippis karaktärsdrag fanns nog där. Dessutom ville jag ju vara som henne, hon var ju som en idol för mig på den tiden.
Den andra delen av mig var nog mer lik
image
Framförallt det starka bandet till mormor men mitt i busigheten så kunde jag helt plötsligt få för mig att gå till ålderdomshemmet och fråga efter någon som aldrig fick besök och besöka dem. Vet inte om de var så glada över det, dom som fick besök alltså men jag tyckte jag gjorde en god gärning:)

Vi har nog alla flera olika sidor i oss som kommer fram i olika sammanhang och beroende på vem vi umgås med och i vilken miljö vi är. Tycker att man ska bejaka det, så att man får uppleva mer och lära sig mer om både sig själv & andra.

I dag känner jag mig vare sig som Pippi Långstrump eller Kajsa Kavat men säkert finns det några likheter kvar även i vuxen ålder. Viktigast är i alla fall att man är sig själv.

Den gröna överstrykningspennan har använts flitigt i dag oxå och listan minskar i rask takt. Ikväll ska vi åka förbi svärföräldrarna en sväng, var ett tag sen vi träffade dem sist.
Men innan dess, några punkter till på listan. Har ett nytt mål nu: Klar före lördag så att jag kan få en riktig uppladdar lördag med att bara vara och göra precis vad jag vill innan Eurovision finalen..

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.