Stockrosor, fiskelägen & konst

image
Der är verkligen något speciellt med Österlen. Inte bara de små underbara fiskebyarna utan även inåt land är det så fint med det böljande landskapet och allt man kan åka och titta på.
Konstutställningar, små butiker mitt ute på slätten eller till och med riktigt bra restauranger både här och där. Jag tycker att Österlen är klart underskattat i förhållande till trendiga Båstad och orterna där runt om.

image
Stockrosorna som blandas med alla möjliga växter som klättrar upp för de vitkalkade fasaderna på husen är så vackert att man man titta på det i timmar. De långa promenaderna utmed havet och upp mot Haväng, älskar det oavsett årstid. Vill du följa stranden åt andra håller är efter 800 meter i Kivik.
image
I Kivik kan du köpa allt du behöver i matväg, Bures har precis all fisk & alla skaldjur du kan tänka, välj om du vill äta är eller köpa med hem och laga själv. Havängsboden har närproducerade ägg, potatis, tomater mm och en del fina inredningsdetaljer och presenter. I backen uppåt mot stora vägen finns flera ateljéer, cafe, restauranger flera inredningsbutiker av vilka Grevinnan är favoriten. En stor ICA-butik finns så klöser oxå, med stort sortiment.
image
Runt hela Österlen finns det fullt med små mysiga butiker och caféer så det är verkligen inte svårt att sysselsätta sig om man inte har lust att tillbringa dagen på någon av de milslånga sandstränderna.
image
Kivik kallas ju oxå Äppelriket, här finns enorma mängder äppelodlare & det är som namnet antyder Kiviks musteri håller till, väl värt ett besök & från deras stora butik kan man köpa med sig hela deras sortiment (ej alkohol) till jättebra priser.

image
Men även om allt på Österlen är fint så är det stränderna och havet som är det absolut finaste och som ger sådan kraft, energi och ro på en och samma gång.

Har ni inte varit på Österlen – åk dit! Men gör det på riktigt så att ni stannar några dagar och hittar de där riktiga pärlorna som är värda inte bara en utan flera omvägar…

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.