Mormors oro att jag skulle gå och bli präst..

image
Har alltid älskat att läsa, men har nog inte läst så lite som jag gjort det senaste året sedan jag började läsa i 6-årsåldern. Jag läste så mycket böcker att min underbara mormor var orolig att jag skulle bli präst:)

Det säger en del om min bakgrund, en mormor som ser det som en fara att någon går och blir präst och en farmor & farfar som var var väldigt kyrkligt aktiva. Ja, no wonder att man blivit lite halvkomplicerad som person:)

Nu har jag i alla fall grundligt gått igenom styrelsematerialet och känner mig väl förberedd inför morgondagens möte. Nu ska jag ”korka” upp en Coca-Cola och börja läsa boken jag köpte på Arlanda. I bland fångar boken en direkt och man har svårt att lägga den ifrån sig trots att man vet att man borde sova. Ibland tar det ett tag innan man blir ”fångad” och rätt så ofta så blir man det inte alls. Om jag läst säg fem kapitel eller så och inte känner att jag blir ”fångad” eller att det av någon anledning är intressant eller viktigt att läsa just den boken då lägger jag den åt sidan. Det finns ju precis hur många böcker som helst så varför ska man fortsätta läsa något som inte ger en något? Då kan man ge bort den till någon man tror uppskattar den bättre och läsa något vettigare själv.

Favoritboken alla kategorier, läst så många gånger att den nästan fallit sönder är boken jag fick av mormor för många många år sedan Onkel Toms stuga. Sorglig och vacker på samma gång och har nog faktiskt präglat mig lite som person, hur jag väljer att se på andra och att inte döma andra i första taget. Det finns alltid två sidor av ett mynt, det som kan verka självklart ur den enes perspektiv kan vara totalt oförståeligt ur någon annans perspektiv. Försöker i alla fall att sätta mig in andra människors situation för att kunna förstå bättre. För ibland blir man väldigt förvånad, arg, ledsen, sårad över hur andra agerar och då kan det hjälpa att försöka se det även ur den andres perspektiv.

Nu ska jag sluta skriva & ägna mig åt att läsa..
Hoppas den fångar mig så där lagom mycket så att jag inte somnar för sent och är dödstrött i morgon på styrelsemötet:)

Sov gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.