Sudda Sudda…

image
Tänk om det vore så enkelt att man bara kunde sudda bort sina misstag och så var de ogjorda. Det hade verkligen varit skönt ibland. Vi gör alla massor av misstag och genom dem lär vi oss oxå massa saker. Många misstag ångrar man en kort stund och kommer sedan på att det inte var så farligt och att man just det lärde sig något och blev lite klokare på kuppen.

Andra saker som verkade så rätt just där och då och som sedan fick konsekvenser man inte förutsett, och man med facit i hand bara kan konstatera att man borde ha förutsett det och därmed låtit bli att göra det – det är till dem jag verkligen att det fanns en undo knapp eller något sätt att sudda bort det.

Extra jobbigt blir det när tanken bara var god men det ändå blev helt helt fel. Men gjort är gjort och man kan bara hoppas att det löser sig till det bästa och att komma ihåg att tänka två gånger ibland.

Man lär sig också en del om människor när misstag begås, ibland blir man positivt överraskad och ibland blir man väldigt besviken. Man lär sig vilka människor som är falska och lite allt möjligt, och det kan ju både vara bra och riktigt tråkigt, men är hur som helst en lärdom.

Alla ordspråk säger ju att man inte ska ångra någonting, jag är nog inte helt enig där. Men man ska inte heller gräva ner sig och älta men någonstans är det oxå viktigt att inte bara ta allt med en klackspark utan faktiskt ta med sig något från det.

Att vara elak, såra eller skada någon på något sätt är väl självklart att man ska ångra, om de inte gjort sig förtjänta av det förstås.

Misstag kommer vi alltid att göra, så enkelt är det, tur är väl att vi utvecklas och förhoppningvis klokare och misstagen färre. Just det där med att lära sig om människor när något händer är intressant. Kommer tex ihåg delningen av Cloetta Fazer, hur det när beskedet om delningen kom den 16 juni från en dag till en annan fick så många människor att bli och agera helt annorlunda än de gjort den 15 juni och tidigare. Nu var jag ju mitt uppe i det och hade inte så mycket tid att tänka på det men det har varit otroligt intressant att ha få stått vid sidan om och sett vad som pågick och hur människor förändrades.

Ett positionerande utan dess like, den man trodde var på ett visst sätt visade helt plötsligt sidor man aldrig sett. Vissa blev väsentligt ”sämre” människor och andra överraskade positivt och visade sidor man inte hade ens sett att de hade. Även om jag inte kan lägga upp delningen av Cloetta Fazer som ett av mina misstag så var det i alla fall otroligt lärorikt på många sätt.

När jag var sisådär 6 år skrek jag Polis Polis Potatisgris till kvarterspoliserna, det ångrade jag varje kväll när jag sömnlös låg där och oroade mig för att de skulle komma och hämta mig (polisen alltså). Oj vad jobbigt det var…

Nu för tiden är det väl inte den typen av misstag man gör men man kan säga saker man ångrar att man sa, göra saker man önskar kunde göras ogjorda osv osv. Men det är väl som Mark Levengods mormor sa: Det är bara att bryta ihop och gå vidare…
Har radion på (har ju ingen TV) och symboliskt nog spelades Sarah Dawn Finers låt I’m moving on…

Allt löser sig är ett bra sätt att förhålla sig till saker så även misstag…

Kram & Godnatt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.