Från Wallmans till Marbella…

image
T har i många år ”tjatat” om att vi skulle ha ett boende i Spanien för att komma ifrån de långa tråkiga höstarna och vintrarna j Sverige. Jag har med tanke på mina jobb inte riktigt sett hur stor nytta vi skulle ha av ett sådant boende med 6 veckors semester per år. 6 veckor som jag dessutom under alla mina yrkesår aldrig lyckats ta ut.

Av olika rutiga & randiga skäl lämnade jag ”det vanliga arbetslivet” och blev något som jag aldrig trott jag var nämligen entreprenör. Första projektet som bekant Fredriksborg. Från det att jag lämnade Wallmans och det var dags för oss att på allvar börja jobba med Fredriksborg (allt var en enda stor lerig arbetsplats) fick vi lite tid över. T övertalade mig att vi skulle åka ner och spendera lite tid i silen och kolla om vi eventuellt, kanske, mot förmodan skulle hitta något boende. Vi bestämde oss oss för att köpa en enkel biljett till Malaga, ta in på hotell i Marbella och utforska orterna runt Solkusten. Sedan skulle vi hyra bil och passerar kusten upp till Costa Brava kusten (kring Alicante) för att se var vi trivdes bäst. Sagt & gjort, enkel biljett köptes med avgång 2 dagar senare. Vi blev kvar i Spanien i närmare fem veckor.

Vi hyrde bil direkt och började utforska Marbella. När vi varit i Marbella i ca 36 timmar sa jag till T: vi behöver inte åka till en enda ort till för om jag ska ha något boende i Spanien så är det precis just hör jag ska bo.

image
Vad är det då som gör Marbella så speciellt? Mångfalden & klimatet. 320 soldagar per år, bergsmassivet ni ser i bakgrunden på bilden som gör att det bildas ett underbart micro-klimat med sol och värme typ nästa jämt. Puerto Banus som bilden visar med sin båthamn med fantastiska båtar, varenda lyxbutik som finns och restauranger och folkliv utan dess like. Allt med stil och utan att bli ”turistigt”. Jag tycker att det är härligt att åka till Puerto Banus, sitta i hamnen och fika eller äta en middag. Shoppa på El Corte Ingles eller någon av alla fantastiska butiker sim finns men sen vill jag ”hem” för bo här vill jag inte.

image
Jag föredrar att bo i Marbella, 5-7 minuter bort från Puerto Banus. Det är en äkta, riktig liten stad med ett folkliv som består av ”vanliga” invånare, sådana som mig, dvs inflyttade och delvis boende och turister av sisådär 150 olika nationaliteter. Den milslånga och vackra strandpromenaden vacker både dag och kväll och som gjord för att jogga, promenera och bara njuta. Stränderna är superfina, allsköns restaurangerna barer & tapashak blandas med små butiker som ofta drivs av ägaren själv men även vissa av de större kedjorna finns här.

image

image
Gamla stan i Marbella med sina gränder, prång, butiker & små underbara restauranger (om man undviker turistfällorna som ju finns i varje stad) och de ständigt blommande husfasaderna. Kan det bli bättre – nej jag tycker inte det. Att det sedan finns ca 50 golfbanor & precis hur mycket shopping som helst göt ju inte direkt saken sämre.

Den spanska ”manana” mentaliteten finns så klart även här om än i långt mindre utsträckning tack vare dess internationella prägel.

Vill du åka skidor har du 2 timmar med bil till fantastisk skidåkning i Sierra Nevads, jag tycker Marbella har allt. Prisnivån på mat, kläder, skor, restauranger är klart lägre än i Sverige och en solmogen tomat eller apelsin smakar så mycket godare ön den från frukt/grönsakssvdelningen på ICA…

image
På min bergsplatån som ännu inte är klar har jag mitt första lilla egna mini citron/limenträd – snart ska här vara prunkande av träd och växter och en oas när man vill ha sol på morgonen och kanske lite skuggan på eftermiddagen.

image
På altanerna på solsidan mot havet kan jag lova att det blommar och att pelargonior och andra väcker trivs och blommar året om. Att året runt, mer eller mindre varje dag kunna sitta ute på altan och få sol i rikliga mängder är inte bara underbart utan oxå nyttigt.

image
Morgonpromenaderna på stranden = balsam för själen. Kan man börja en dag bättre?

image
Eller strandpromenaden mitt på dagen med lunch på någon strandservering tillsammans med någon nyfunnen vän. Det är otroligt lätt att få nya vänner här, på bilden Emile från Holland som bor här sedan ca 15 år och som ibland är promenadsällskap.

image

image
Att somna till vågornas brus slår allt . Finns ingen bättre meditation, helt underbart,
Sist men inte minst, dagliga flyg med en flygtid på ca 4 timmar. Planera och du kan få superbilliga biljetter, tror jag stannar här för alltid:)
image

Kram & God natt igen, nu ska jag diva några timmar till…

En reaktion på ”Från Wallmans till Marbella…”

  1. Riktigt kul att läsa varför du gillar just Marbella.
    Du vet ju att jag har en liknande förkärlek för en helt annan ort. Vissa saker känner jag igen (det är svårt att hitta dåligt väder längs den spanska Medelhavskusten) och andra är annorlunda.
    Mitt ställe är dock väldigt annorlunda jämfört med Marbella, men havet och bergen finns på båda orterna.
    Och ja, jag har varit runt Marbella tre gånger och väljer ändå min ort…
    Det är roligt med olika!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.