Livets händelser ger dig möjligheter att reflektera…

image
Alla vet vi att livet inte är som surfa på räkmacka hela tiden. Det går upp och och det går ner, oftast surfar de flesta på ända även om det inte är på en räkmacka.

När saker händer, positiva eller negativa så påverkar de oss som personer, vare sig vi vill eller inte. En del reagerar genom att bli ”offer” och tycka synd om sig själva, andra går in i sig själv och sluter sig, en del kör bara på utan att stanna upp och faktiskt ta in, reflektera och bearbeta det som hänt eller det man varit med om. En del, sådana som jag själv kan oxå ibland göra lite av alla delarna samtidigt.

Det har ju onekligen hänt en del de tre senaste åren, mammas bortgång, alla turer och avslut på Wallmans, T på sjukhus med en situation där man inte man inte visste om hans liv skulle kunna gå att räddas. Detta och ett gäng andra saker som Fredriksborg, Marbella mm har i alla fall fått mig att verkligen stanna upp och reflektera. I vissa perspektiv kan jag känna att min personlighet förändrats, att jag inte är samma Eva P idag som förr. Herregud vad skönt tänker säkert en del, men inte jag själv. Tänker och reflekterar mycket just nu, nyttigt, jobbigt men bra. Rekommenderar alla att göra det en gång per år MINST. Vad konsekvensen blir vet jag inte men det jag vet är att jag till fullo vill bli mig själv igen. Den enda personen som kan se till att det blir så är jag själv.

I det stora hela är tacksam över att jag faktiskt har och lever ett privilegierat liv men behovet att reflektion & eftertanke behöver vi alla ”utsätta” oss för ibland så att vi faktiskt är de människor/personer vi vill vara och som får oss att må bra.
Behöver inte betyda, men kan, stora livsavgörande förändringar kan vara små och väldigt enkla oxå. Spelar ingen roll vilken magnitud det har det viktiga är att du gör något åt det, att det hjälper dig att vara den person du vill vara och därmed mår bättre och blir en gladare positivare person.

Nog med ”djupheter” för i dag.,nu sova & i morgon kanske jag bloggar om glamour:)

Godnatt &’sov gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.