Historien om det blå projektet…

image
Tänkte berätta lite om hur det gick till när Fredriksborg fick ett syskon i form av Kalmar Slott. Allting började på Chinateatern (av alla ställen:)) den 4/12. Hade blivit inbjuden som ”gästtalare” på Årets Turistgala, sisådär 1000 personer i publiken. Dvs inte min favoritgren. Men viktigt för Fredriksborg så det var bara att tacka ja, förbereda sig ordentligt och genomföra. Det visade sig vara rätt beslut då det fått många ringar på vattnet, däribland just Kalmar Slott.

Några dagar efter presentationen blev jag kontaktad via mail av Slottschefen som bifogade anbudsunderlaget och frågade om vi skulle kunna vara intresserade eller om vi kunde rekommendera några duktiga potentiella intressenter. Svarade artigt och min första omedelbara tanke var att det var för tidigt med ett nytt projekt, eftersom vi bara varit i gång 6 månader på Fredriksborg och dessutom var mitt uppe i förberedelserna av det orangea projektet (Lotus Properties Marbella). Någon dag senare läste jag trots det igenom anbudsunderlaget och kunde inte annat än att se möjligheter möjligheter möjligheter.
MEN det låg ju i Kalmar och är det något jag vet så är det att för att vara framgångsrik måste man vara närvarande. Funderade ett dygn, tog mod till mig och ringe Begic. Flyttbar frågade jag. Mer er, absolut men beroende på vad och var det är. Skickade alla anbudsunderlag och bad Begic & Lotta fundera. Hörde inget på en vecka och tänkte att de var väl inte intresserade. Då ringer Begic, vi har varit i Kalmar, vi är på – vi kör var budskapet.

image
Vi bestämde träff och satt tillsammans (inkl Figge) i två dagar i Marbella i början av januari för att gå igenom projektet och säkerställa att vi hade samma tankar & visioner kring slottet och dess möjligheter. Det hade vi sannerligen. Bilden visar sista kvällen när vi är helt överens om vad budskapet ska vara i vårt anbud. Skrev ihop anbudet, mailade till Figge och in med det. Sedan var det några veckor av väntan… Vi blev utvalda som en av tre att komma på intervju med Kalmar Slotts ledning & Destination Kalmar. Vi träffades kvällen innan i Kalmar för att prata ihop oss och förbereda oss, inget skulle lämnas åt slumpen.
Efter mötet var vi alla överens om att det kändes jättebra och om vi inte skulle få det så skulle vi i alla fall veta att vi gjort allt vi kunnat för att få det. Sedan någon vecka väntan igen innan vi fick det där samtalet om att det var vi som fick det!
Begic & Lotta säljer nu huset i Malmö, lämnar Wallmans Cirkusbygningen och flyttar till Kalmar och kommer se till att restaurang, cafe och festverksamhet på Kalmar Slott verkligen blir värda en omväg…

image
I fredags tog vi en ny bild efter en lyckad pressinformation och firar att vi stod som slutliga ”vinnare” och fått uppdraget att utveckla restaurangverksamheten på slottet.
Då man investerar 90 MSEK från Statens Fastighetsverk och Kalmar Kommun så förstår man att de verkligen kommer satsa på slottet som besöksmål. De nya restaurangerna blir så fina och det går inte nog att understryka att möjligheterna är oändliga.

När vi öppnar? Det beror lite på när bygget är klart men senast 15/8 men vi hoppas alla att vi ska kunna öppna någon del tidigare för att ta tillvara på sommaren & turisterna.

Hoppas vi ses där!
Kram

2 reaktioner på ”Historien om det blå projektet…”

  1. Vi är så stolta och taggade för uppdraget, mest ser vi fram emot att få arbeta med tre fantastiska människor som är så hjärtliga och proffesionella i det här projektet. Det krävs en del för att få oss att flytta med barn och katt från nybyggt hus, ni har uppfyllt alla kriterier. 🙂

    1. Vi kunde inte vara mer glada & stolta över att ni väljer att lämna nybyggt hus, bra jobb, stad & allt annat för att jobba med oss i det här projektet.
      KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.