Är vi inte lite snabba att döma ibland?

image
You have never a new chance to make a first impression är ett uttryck som sannerligen är sant, det positiva är att du i alla fall har möjlighet att ändra det intrycket/uppfattningen om dig som person om du själv vill det.

Värre är det med att människor på distans, utan insyn i hela bilden, bildar sig bergfasta uppfattningar om varför någon är eller gör på ett visst sätt. I bland påverkade av media, för mer ”vanliga” människor påverkade av skvaller och att man faktiskt väljer att inte ta sig tid till att ta reda på allt innan man väljer att döma någon.

I iallafall 85% finns det ett motiv eller anledning som du inte känner till när du befinner dig för att döma någon eller någons agerande. Bortsett från tex oprovocerat våld och andra extremer så finns det nästan alltid en väldigt bra anledning till varför någon gör som den gör. Hade du känt till den hade du kanske tänkt annorlunda och haft en annan förståelse. Vad vill jag ha sagt med det här? Döm inte människor och deras agerande så snabbt, ta dig tiden att ta reda på varför personen gjort/gör som den gör. Det är inte farligt att fråga, många människor är rädda för att sträcka ut en hand och be om hjälp och kanske stöd. Om vi sträcker ut den så är jag säker på att de allra flesta skulle ”fatta den” och vara tacksam för att du bryr dig.

Så innan du bestämmer du för att xxx har agerat eller gjort fel och berätta det för 10 andra, ta reda på vad du kan ta reda på så att du har en bild som är hel och förhoppningsvis sann, sen kan du bestämma dig för om du vill döma eller inte…

Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.