Varför har vi en internationell kvinnodag 2014?

image
Känns inte det lite väl ”yesterday” att vi ska ha en dag per år som är den internationella kvinnodagen, ungefär som om det är då vi ska komma ihåg att kvinnor och män har lika värde etc.
Man till och med tar upp det i Mello att det är så roligt för i år är startfältet nästan jämställt.

När jag började min ”yrkeskarriär” var jag så ung och ”oförstående” att det skulle vara några skillnader på kvinnor och män. Så jag reflekterade aldrig över det, kanske oxå berodde på att jag haft så himla många killkompisar genom livet. Det som jag däremot var lite mer försiktig med i början av karriären var att komma med förslag till lösningar eller idéer, men det hade inte med kvinnligt och manligt och göra utan mer med att jag var så ung i förhållande till alla de andra. Jag tänkte att om det som jag tyckte var en bra lösning eller ide hade varit bra så hade ju någon av de andra redan föreslagit det eftersom de var äldre och mer erfarna så därför höll jag tyst. Lärde mig dock ganska snabbt att man inte måste vara äldst för att ha de bästa idéerna och slutade vara tyst…

Tyst var jag verkligen inte i barndomen och i skolan – lite väl pratig på lektioner och annat tyckte lärarna allt som oftast.
Tyst är jag väl inte direkt nu för tiden heller, utom ibland när jag verkligen kan gå in i mig själv och bli helt tyst.

Kommer ni ihåg vad ni ville bli när ni blev stora? Det är så otroligt vanligt att barn brukar vilja bli det som deras föräldrar har som yrke, i alla fall när de är riktigt ”unga”
Oftast ändras det om man inte föds in i ett företag som man förväntas ta över, vissa gör det trots att de kanske egentligen inte vill. Jag blev hur som helst absolut inte ens i närheten av de yrken jag såg framför mig som barn/ungdom, då ville jag bli journalist eller ännu hellre advokat. Många av mina små bästisar i unga år ville bli prinsessor eller hårfrisörskor. Blev väl dessvärre lite för skoltrött på vägen så av det blev det inget,(advokat eller journalist alltså, en sämre prinsessa än mig får man nog leta efter) men jag klagar absolut inte över det. Har haft många roliga och utvecklande år på Coca-Cola och Cloetta och ett par år som innehöll så mycket så om det måste man skriva flera sidor på Wallmans och inom 2E Group.

Passar bra att sluta det här inlägget nu när Tessan, Andreas & Lina ligger topp 2 av den internationella juryns röster – heja heja!

Kram

3 reaktioner på ”Varför har vi en internationell kvinnodag 2014?”

  1. Varför vi firar internationella kvinnodagen 2014? Jo, för att kvinnor fortfarande tjänar sämre, vabbar mer, har sämre pension, lånar pengar till högre ränta, får stryk och mördas av närstående män i Sverige. Samt att det i oändligt många andra länder är sämre än så! Jorden är en patriarkal planet.

    1. Jag håller helt med dig, min poäng som kanske inte var tydlig är att det är förnedrande art vi ska behöva göra det 2014. Det borde vara en självklarhet VARJE dag att vi alla är jämställda.
      Kram

    2. Du har helt rätt( ang kvinnodagen.. Missat din gamla kommentar på min blogg )!Hoppas allt är bra med dig och att sorgen är ”hanterbar”. Den kommer såklart alltid att finnas där men man lär sig att leva med den! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.